Mack beholder øltronen

At verdens nordligste øl nå tappes på Svalbard, ser ikke Mack på som noe trussel for bryggeriets markedsføring.

ØL ER I VINDEN: Roger Karlsen, kommersiell direktør i Mack, ønsker konkurransen fra mikrobryggeriene hjertelig velkommen. Foto: Trondar Lien  Foto: Trondar Lien

nyheter

– Det er stor forskjell på et industrielt bryggeri og et mikrobryggeri, så dette fører ikke til at vi abdiserer fra tronen som verdens nordligste bryggeri, påpeker kommersiell direktør i Mack, Roger Karlsen.

LES OGSÅ: Brygger svartøl for første gang

Bra for interessen

I forrige uke skrev NRK at de første dråpene fra det nye mikrobryggeriet i Longyearbyen, Svalbard Bryggeri AS, nå er tappet. Dermed produseres verdens nordligste øl nå på Svalbard. Ettersom dette er snakk om et mikrobryggeri, til forskjell fra Mack, har sistnevnte imidlertid ingen planer om å endre på markedsføringen som verdens nordligste bryggeri.

– Nei, det har vært flere mikrobryggeri som har dukket opp de siste årene nord for Tromsø, men vi er fortsatt det nordligste industrielle bryggeriet. Når det er sagt synes vi det er veldig bra for ølinteressen i Norge at det dukker opp stadig nye mikrobryggeri. Øl har blitt den nye vinen, mener Karlsen.

LES OGSÅ: Mack øker i sør

Flere ølsorter

Selv om ølsalget i Norge ifølge Macks kommersielle direktør har holdt seg på et stabilt nivå de siste årene, merker bryggeriet en klar utvikling som følge av den økte ølinteressen.

– Vi ser at det nå selges flere typer øl sammenlignet med tidligere, i tillegg til at betalingsviljen for annet enn mainstream-øl har vokst. Det har i tillegg til en oppblomstring av mikrobryggeri ført til at vi har fått flere ølsorter inn i butikkjedene enn hva vi hadde tidligere.

LES OGSÅ: Her får du billigst utepils

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter