DatoHendelse
26-nov.-2011Per Vålnes fyller 50 årDet blir holdt overraskelsesfest hjemme på gården på Sagelv i Balsfjord. Foruten Vålnes og hans samboer (40), deltar fire menn på festen. 50-årsfeiringen skal komme til å stå sentralt i drapsetterforskningen.
1-des.-2011Per Vålnes meldes savnetDaværende samboer til Per Vålnes, den nå drapssiktede kvinnen, melder Vålnes savnet. Hun hevder at hun sist så ham i live 30. november 2011.
4-des.-2011Bilen til Vålnes blir funnet forlattPolitiet finner bilen til Vålnes på en rasteplass ved E8 i Lavangsdalen. Hundre meter lengre unna, under en foss, blir bilnøklene funnet.
8-des.-2011Søket etter den savnede avsluttesPer Vålnes er på dette tidspunktet "bare" antatt savnet. Politiet har søkt etter ham i Lavangsdalen, men nå kommer snøen.
16-apr.-2012Kripos kobles inn i sakenPolitiet starter etterforskskning med tanke på drap.
31-okt.-2012Samboer siktes for forsettlig drapTroms politidistrikt pågriper Vålnes' eks-samboer. Hun siktes for forsettlig drap på Per Vålnes (50), eller medvirkning til dette.
1-nov.-2012Kvinnens nye samboer og hans kamerat pågripesPolitiet pågriper Per Vålnes' nye samboer en mann (39). http://bit.ly/1omYjbr Også hans 41 år gamle kamerat pågripes. http://bit.ly/1hfAI7u Begge siktes for forsettlig drap på Per Vålnes eller medvirkning til dette. Ytterligere tre personer pågripes, men disse sjekkes raskt ut av drapssaken.
3-nov.-2012Polititeori: Antatt drept på egen 50-årsdagPolitiets hovedteori er at Per Vålnes ble tatt av dage av gjester på sin egen 50-årsfeiring.
4-nov.-2012Saumfarer huset til VålnesDe tre siktede varetektsfengsles og politiet starter omfattende tekniske undersøkelser. Blant annet rives deler av gulvet i boligen på Sagelv opp.
20-des.-2012Forventer måneder med etterforskningDe tre drapssiktede blir varetektsfengslet for ytterligere fire uker. Politiet forventer måneder med etterforskning.
Avslutter søket etter Per VålnesPolitiet beslutter seg for inntil videre å avslutte søket etter Per Vålnes.
28-aug.-2013Leter etter liket med mini-ubåtPolitiet gjennomsøker et avgrenset område i Sørfjorden med en mini-ubåt utstyrt med sonar og kamera.
2-okt.-2013Søker med georadar i gulvet på Vollan GjestestueVed hjelp av georadar forsøker politet å undersøke om Vålnes ligger i eller under nybygget til Vollan Gjestestue. Det avdekkes to områder med avvik.
24-okt.-2013Borer hull i gulvet på Vollan GjestestuePolitiet borer 17 hull i gulvet til nybygget på Vollan Gjestestue, men kriminalsøkshundene markerer ikke for funn. Politiet avslutter søket etter Per Vålnes - inntil videre.
25-okt.-2013Statsadvokaten vil reise tiltaleFørstestatsadvokaten i Troms og Finnmark sender saken over til Riksadvokaten med innstilling om at det reises tiltale mot de tre siktede. http://bit.ly/1lHSUb5
3-des.-2013Riksadvokaten sender saken tilbakeRiksadvokaten ber politiet foreta ytterligere etterforskningskritt i saken, med blant annet rettslige avhør av de siktede. http://bit.ly/1onai8R
10-des.-2013De tre siktede løslatesVålnes' eks-samboer og de to mannlige siktede løslates, etter å ha sittet varetektsfengslet i over ett år.
14-feb.-2014Rettslige avhør av de tre drapssiktedeForsvarerne reagerer sterkt på politiets handlemåte i saken. Bare en av de tre siktede er villig til å uttale seg.
23-mai-2014Politiet vil grave opp deler av gulvet på Vollan GjestestuePå en pressekonferanse opplyser politiet at de har flere kilder som opplyser at Per Vålnes befinner seg i grunnen under den nybygde delen av gjestestua.
7-aug.-2015Riksadvokaten henlegger saken mot de tre drapssiktede i saken.Det er varslet at politi og påtalemyndighet mandag ettermiddag vil kommentere saken nærmere.