– Det sitter i veggene

Tirsdagens åpning av nye Prelaten gikk stille for seg, men fredag kveld steg temperaturen – både på og foran scenen.

grand SLAM: Det ble stor suksess da bandet Grand Slam spilte på Prelaten-scenen på fredag. Lørdag kveld spiller de igjen fra klokken 22.30. Foto: privat 

Arthur Mack 

nyheter

Tirsdag denne uka åpnet Prelaten i nyoppussede lokaler i Sjøgata.

Rolig start

Eier og daglig leder Arthur Mack på Prelaten forteller at åpninga av utestedet gikk rolig for seg.

– Vi satte bare ut skiltet, og så strømmet det på med folk utover kvelden. Det var egentlig greit å styre unna en «grand opening», slik at vi fikk kjørt ordentlig i gang.

Les også: Bygger nye Prelaten på tradisjoner

– Veldig koselig

Fredag ble det imidlertid med fart og spenning, for da hadde Prelaten sitt første store arrangement: Bandet Grand Slam gikk på scenen, og stemninga gikk i taket.

– Det var veldig koselig, og veldig mange folk. Enkelte av bandmedlemmene spilte jo faktisk her i de gamle lokalene på en grushaug før Prelaten åpnet i 1975. Det var nok artig for dem å vende tilbake til samme sted etter 40 år.


Musikk for alle

Mack beskriver åpninga av utestedet som en stor suksess, og trekker fram et moment han er spesielt lettet over.

– Det var faktisk kø på Shuffleboard. Det var veldig deilig å se, i og med at det var en stor investering som vi ikke visste om ville slå an. Men vi tok sjansen, og fikk heldigvis god trafikk.

Mack er spesielt begeistret for den sammensatte gjestelisten.

– Det er en miks av folk i ulike aldre, og det er veldig artig. Vi ser at de voksne tåler litt sprek ungdomsmusikk, og de unge tåler litt mindre sprek musikk. Kombinasjonen av unge og gamle i publikum gjør noe helt spesielt med stemninga her, det sitter liksom i veggene.

Les også: Bols står opp fra de døde

Satser på service

Mack forteller at Prelaten skiller seg ut ved å utelukkende ansette folk uten mye erfaring fra utelivsbransjen.

– Alle som jobber her er nye, så det tar jo naturligvis en liten stund å få maskineriet helt innkjørt. Men det går seg til. Vi har valgt folk på bakgrunn av personlige egenskaper, ikke erfaring, og det tror jeg publikum setter pris på. Målet er at gjestene skal føle at de har fått en god klem ved å dra hit.

Les også: Blir med Arthur Mack på omvisning på Prelaten