Her flyter søppelet

Ved den kommunale parkeringsplassen mellom Framsenteret og Hålogaland Teater tar bobilturistene seg til rette.
nyheter

Ifølge brukerne av området er det ofte forsøplet på H.T.-plassen (som den heter på Tromsø parkerings egne nettsider), noe Tromsø parkering også har fått tilbakemeldinger på.

– Det er jo strengt tatt ikke vårt ansvar, men siden vi har erfart at det er våre brukere som forsøpler parkeringsplassen har vi fått Remiks til å sette ut en søppelcontainer i området, sier fagsjef Tore Bentzen i Tromsø parkering.

Større container

Dette samarbeidet kom i stand for vel tre år siden. Containeren tømmes to ganger i uken, noe Bentzen medgir kan være for lite.

– Av og til er det nok, mens andre ganger blir det for lite. Fra neste sesong vurderer vi å få Remiks til å sette ut en større container, fortsetter Bentzen.

Parkeringsplassen er en av de få stedene som er stor nok til å romme flere bobiler, noe Tromsø parkering da også opplyser om på sine nettsider.

– Når containeren er full setter folk søpla si ved siden av containeren hvor måsen kan få tak i den og dra den utover. Slik oppførsel er vel beklageligvis menneskelig og ikke reservert for turistene, sier Bentzen.

Populært område

– Og måsen gjør vel bare det måsen gjør når den leter etter mat, fortsetter han.

Ved Visit Tromsø-Region har man også registrert at H.T.-plassen er populær.

– Vi ser jo at mange bobilturister benytter seg av området, men det er jo uheldig at tilreisende gjester forårsaker slik forsøpling, sier reiselivssjef Trond Øverås ved Visit Tromsø.

Han har ikke registrert at bobilturistene klager på at det er vanskelig å kvitte seg med søplet.

Tar ansvar

– Turistene klager heller på at det kan være vanskelig å finne fram her i byen og at det kan være vanskelig å finne parkeringsplasser, men dette er vel ikke noe nytt. Det kan vel være et problem for fastboende også, sier Øverås.

Mandag morgen måtte Bentzen bestille henting fra Remiks for å fjerne søpla og sendte deretter ut en betjent for å plukke opp det som ble liggende igjen.

– Dette er et problem som vi har tatt ansvar for og da skal det ikke se for jævlig ut, sier Bentzen.