Hunden Igor avslørte lure knep

Det var mange aktiviteter å velge i for de 8-900 som hadde møtt opp på politiets åpen dag.
nyheter

Lørdag formiddag hadde politiet i Tromsø familiearrangementet «Åpen dag» på politihuset. Her var det mange aktiviteter for barn og voksne. Blant annet kunne ungene sitte inne i politibilene, kriminalteknisk avdeling viste fram åstedsutstyr og lot deg ta fingeravtrykk, filmvisning og demonstrasjon med narkotikahund.

I tillegg var utrykningspolitiet til stede og hadde demonstrasjon av lasermåler og alkometer.

LES OGSÅ: Inviterer til miljøvennlig middag

- Ser ut til å slå an

Blant de mange politifolkene på området finner vi påtaleleder Einar Sparboe Lysnes.

- Det ser ut til å slå an. Jeg er usikker på hva vi hadde ventet oss, men det er vel mellom 400 og 500 personer her nå, sier han like etter at de hadde åpnet. Når arrangementet er ferdig, kan politiet imidlertid opplyse om at det har vært nesten 900 mennesker innom.

Sparboe Lysnes forteller at «Åpen dag» er noe som blir arrangert over hele Norge.

- Det er en dag politinorge har satt av til å vise oss og hva vi gjør fram. Noen står på stand, men vi synes det er naturlig å vise fram det nye politihuset, sier Sparboe Lysnes.

For det er også lagt opp til omvisning inne i huset.

- Da skal vi ta med oss gjestene rundt, så får de sett på for eksempel skytebanen og arresten. Noen barn blir kanskje litt redde, men vi får fortelle dem på en ordentlig måte hva som gjør at noen innimellom havner i arrest, sier han.

LES OGSÅ: - Tromsø skal bli en mosaikk-by

Avslørte lure knep

Etter hvert fikk også de besøkende en demonstrasjon av hvordan hundepatruljen opererer når de søker et narkotika i en bil.

Hunden Igor snuste ivrig rundt under panseret på en bil, og markerte etter hvert som snuten hans oppdaget noe.

Igors eier kunne underveis vise hvor god snute hunden hans har. Igor kunne nemlig lukte narkotika som var gjemt i spraybokser, drikkeflasker og under bilpanser.

Det ble også demonstrert hvordan mange kriminelle gjemmer narkotika i uthulte brusflasker og spraybokser.

- Så nå kan dere gå igjennom gutterommet hjemme, spøkte politimannen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter