Nedslitt dekk stoppet Norwegian-fly på vei til Kreta

I 12. time måtte Norwegian utsette flyavgangen fra Tromsø til Kreta.

Norwegians rute DY9648. Flyet skulle ha tatt av fra Tromsø lufthavn Langnes i retning Chania på Kreta klokken 16.40 i ettermiddag. I stede har flyavgangen nå blitt utsatt til 06.00 søndag morgen.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

nyheter

- Vi hadde boardet flyet og satt egentlig bare og ventet på at det skulle ta av, da vi plutselig fikk beskjed over høyttaleranlegget om at flyet hadde et utslitt dekk som de måtte bytte. Først fikk vi beskjed om å gå ut av flyet mens dekket ble skiftet, men så kom det en ny beskjed om at dekket ikke var i Tromsø og at det måtte flys opp fra Oslo, forteller Bjørn Magnus Heim.

Amputert ferie

Han er en av passasjerene som nå skulle ha vært på vei til Kreta med Norwegians rute DY9648. Flyet skulle ha tatt av fra Tromsø lufthavn Langnes i retning Chania på Kreta klokken 16.40 i ettermiddag. I stede har flyavgangen nå blitt utsatt til 06.00 søndag morgen.

- Vi fikk beskjed om at avgangen ble utsatt til søndag morgen, så nå må vi opp midt på natta, sier Heim frustrert.

Han hadde sett fram til ei ukes ferie på Kreta sammen med forloveden sin, en ferie som nå blir en dag kortere.

- Vi går jo glipp av første kvelden og når vi bare skal være borte én uke, merker man denne forsinkelsen. I tillegg måtte vi bruke penger på en ekstra taxitur hjem, samt kjøpe ny mat i og med at vi hadde tømt kjøleskapet før ferien, så dette var helt klart irriterende, forteller Heim.

- Veldig rart

Han er imidlertid klar på at forsinkelsen skapte langt større problemer for en god del av de andre passasjerene.

- Vi er heldig og bor på Kvaløysletta og kunne dermed bare ta en taxi hjem igjen. Mange på flyet bor jo ikke i Tromsø, så informasjonsskranken til Norwegian ble fort veldig lang. Flere er nok avhengig av hotell, påpeker Heim.

Han stusser for øvrig på at personalet først ble klar over at det ene dekket var nedslitt da flyet var boardet.

- Det synes jeg var veldig rart. Jeg trodde dette var noe de sjekket jevnlig.

Presseansvarlig hos Norwegian, Daniel Kirchhoff, har følgende kommentar til forsinkelsen lørdag kveld:

- Det er rutinemessig praksis i Norwegian at en av pilotene går en runde rundt flyet før avgang for å sjekke at alt er i orden. Dette skjer mens passasjerene går om bord og finner seg til rette i flyet. Det var ved denne gjennomgangen at det ble konstatert at et av hjulene måtte byttes. Et reservehjul er nå kommet til Tromsø og maskinen vil være klar til at ta passasjerene til Kreta i morgen tidlig. Vi beklager forsinkelsen overfor passasjerene.