Rekordomsetning takket være Rakettnatt

Aktørene på Stortorget gikk langt ifra tomhendte fra Rakettnatt.
nyheter

– Det var helt fantastisk for oss med Rakettnatt på torget i helga, sier daglig leder på T Tapas, Morten Lønstad.

Tapasrestauranten har fast adresse på Stortoget, og havnet derfor midt i smørøyet av festivalområdet under festivalen i helga.

Lønstad var ikke selv i byen under arrangementet, men har snakket med de ansatte som var på jobb.

– Det var en kjempeopplevelse med masse fornøyde folk, masse godt humør og masse god stemning, forteller han.

Og ikke minst: klirrende mynt i kassa.

– Vi hadde ny omsetningsrekord fredag og ny omsetningsrekord lørdag, forteller Lønstad.

Nøyaktig hvor mye de har omsatt for kan han ikke si.

– Det var ikke en dobling fra en vanlig helg, men det var ikke langt unna, forteller han.

– All aktivitet på torget og i sentrum er vi glade for - det er bare bra for oss!

Les også: Rakettnatt skal bli enda større.

900 pølser

Kjøpmann Rune Brustad, som driver Narvesen på Stortorget, ønsker arrangementer som Rakettnatt hjertelig velkommen.

– Det er superviktig både for sentrum og for aktører som oss.

Også han merket en fenomenal økning i omsetningen i helga.

– Det var x-antall tusen mennesker på torget, og da sier det seg selv at omsetningen blir bra. Vi fikk en gedigen pluss, og hadde ei omsetning som var 30 prosent bedre enn samme helg i fjor, forteller han.

Det var særlig mat og tobakk det gikk mye av, og til sammen gjennom hele helga solgte kiosken 900 pølser.

– Men det var ikke rekordhelg for oss. Faktisk hadde vi bedre omsetning da Døgnvill var. Da var det jo også flere folk, og festivalen varte over tre dager, sier han.

Brustad tror været har betydd mye for de gode tallene.

– Hadde det vært skitvær hadde nok folk gått hjem etter siste konsert, men nå var man jo kjempeheldige med været. Dermed var det flere folk i byen, også folk som ikke skulle på festival, sier han.

– All time high

Kaffebønna på Stortorget holdt under festivalen dørene åpent helt til midnatt, og hadde i tillegg bod utendørs med bakst, kaffe og kaffe med baileys under festivalen.

– Vi hadde, helga sett under ett, en all time high på Stortorget. Det hadde selvfølgelig også sammenheng med at vi hadde åpent lengre, og dermed hadde seks timer ekstra med omsetning, men i tillegg var uteboden vår veldig populær, forteller Pål Einar Eilertsen i Kaffebønna.

Sammenliknet med en normal helg opplevde kafeen en firedobling i omsetningen denne helga.

– Vi er kjempefornøyde med helga og festivalen og begeistra for at festivalen er så smart og inkluderende at de tar næringslivet på alvor, sier Eilertsen.

– Jeg synes at man for første gang får bevist at et slikt byrom også er laget for store produksjoner. Dette samarbeidet med kommunen viser at det er akkurat det man må gjøre: bruke byrommene i stedet for å sende arrangementene til for eksempel Mandelasletta eller Valhall. Jeg syntes det var forbilledlig at torget var blåst søndagskveld, og at man så vidt kunne se at det hadde skjedd noe der i helga. Alle skeptikere må være superfornøyde!

Han føler seg både stolt og glad etetr helga.

– Og vi er superfornøyde med det kommersielle.

Les også: Politiet skryter av Rakettnatt.

Toalettpapir

Stian Michalsen Pedersen, daglig leder på Rogers, mener det er viktig at en festival som Rakettnatt får det til og lykkes.

– Ikke bare for festivalens skyld, men også for ringvirkningene til nærtliggende etablissementer og for folks skyld - at det skjer noe!

– Og det er nå en gang sånn at når det regner på presten, drypper det også på klokkeren. Vi kunne hatt flere gjester på fredag, men lørdag lå vi cirka 20 prosent over en vanlig, god lørdag, forteller han.

Han synes det er flott at festivalen har dratt inn aktørene på Stortorget i festivalområdet.

– Men de sparer jo selvsagt på det også, ettersom mye infrastruktur allerede ligger klart. For eksempel dofasiliteter. Vi har aaaaaldri brukt så mye dopapir som vi gjorde i helga, ler han.

Pedersen tror alt i alt at det bare sitter vinnere igjen etter helgas arrangement.

– Jeg håper Rakettnatt også er fornøyd og at banken er fylt opp til neste gang. Vi blir gjerne med til neste år og! All honnør til festivalen, til publikum som kjente sin besøkelsestid og til dopapirleverandøren.