Slik skal Rakettnatt bli en byfest

Erlend Mogård Larsen er allerede i gang med neste års Rakettnatt. Publikum kan herved forvente seg flere scener, større artister og større område.

STORE PLANER: Erlend Mogård Larsen 

nyheter

Vi skriver september, og det er mindre enn et år til neste utgave av Rakettnatt.

Med kvalitetskonserter av blant annet Röyksopp, Highasakite og Mø, forventer tromsøværinger større og sterkere opplevelser til neste år. Det har festivalsjef Erlend Mogård Larsen allerede begynt å planlegge.

– Da vi arrangerte to utgaver av Bylarm i Tromsø oppdaget vi at det er en fordel at byen er så kompakt som den er. Det fungerte så bra at jeg vil påstå at det er en av de mest vellykkede ByLarmene som har vært arrangert.

Les også: Rekordomsetning for Rakettnatt

Inviterer utestedene

Og kompaktheten skal Larsen utnytte i flere scener og flere konserter på klubbscener.

– Det er mange smug og kroker som er litt uoppdaget i Tromsø. Vi vil være litt byutviklere når vi lager neste Rakettnatt og se mulighetene i sentrum. Når jeg lager festival ønsker jeg å lage en festival jeg selv vil gå på, sier Larsen, som forteller at han vil utvide klubbtilbudet, som i år besto av Blot på Verdensteateret dagen før festivalen, og åpent hus på Kulturhuset etter endt festival.

– Det er mange konsertaktører i byen som vi gjerne vil invitere med på energien vi vil skape. Vi ønsker ikke å fylle Stortorget i tre dager, men heller skape happenings gjennom uka.

Les også: Edruelig utført - nå må spritflaska åpnes

Store artister

Men man kommer ikke unna headlinere. I år sto Röyksopp og Highasakite øverst på plakaten. To norske band, som begge har spilt i byen før en rekke ganger. Nå vil Larsen trykke til for alvor.

– Vi må gønne på med noen store band. Det finnes fortsatt mye bra på øverste hylle i Norden, men vi ser på internasjonale og lokale navn, sier Larsen, som likevel forklarer at det ikke bare handler om headlinere.

– Vi liker likevel å overraske folk. I år kom veldig mange bort til meg for å fortelle hvor mye de digget Mø sin konsert. Dette er en artist som har blitt spilt mye på P3 og turnerer rundt om i verden, men i Tromsø ble det en skikkelig overraskelse for folk. Det er det vi er ute etter. Vi vil skape wow-faktoren i tromsøværingene.