- Han har passet på meg, men nå kan han passe på deg

Det har kommet inn mange rørende beskjeder under innsamlingen til syriske flyktninger på The Edge.

RØRENDE: Denne beskjeden har Leonard på 10 år sendt med bamsen som skal gå til syriske flyktninger.   Foto: Privat

nyheter

Eliana Lakis kunne ikke bare sitte å se på flyktningtragedien som utspiller seg i Middelhavet. Derfor startet hun en innsamlingsaksjon der folk donerer klær, bamser og annet som kan være nyttig for dem som ankommer Norge.

Overveldet

Mellomstasjonen for gavene er på The Edge, før det skal videre til flyktningmottak i Harstad og på Senja.

– Jeg er overveldet over alt som er levert. Jeg har nesten ikke ord. Tromsø er en utrolig varm by og folk har en utrolig stor giverglede, sier Eliana Lakis.

Det er ikke første gang Lakis samler inn bidrag til syriske flyktninger. Også i mai bidro hun med å samle inn over 170.000 kroner til båtflyktningene i Middelhavet via et loppemarked.

– Først og fremst vil jeg takke hotelldirektør Øyvind Alapnes og The Edge som lar oss få bruke konferanserommet til lagring, sier hun.

Hilsninger

Med alle gavene kommer det også en god del rørende hilsninger fra barn og voksne.

En av hilsningene er fra Leonard på 10 år som har levert en bamse. Han skriver: «Hei, velkommen til Nord-Norge. Dette er Bulldog. Han er snill og fin. Han har passet på meg, men nå kan han passe på deg! Håper du får det fint her».

- Vi har fått inn mange slike hilsninger. Folk gir fra hjertet. Vi lar disse lappene være på posene når vi sender dem videre, så vi håper noen kan oversette det for dem når det kommer fram, sier Lakis.

Mandag klokken 10.00 vil det første lasset med gaver bli sendt til Harstad og Senja.

– Konferanserommet er fullt og vel så det. Nå har huseier til The Edge bekreftet at han stiller med lager for gaver til neste uke, sier Hilde Grønbech-Hope som arbeider på The Edge.