- Vi må vise at vi bryr oss

Violet Road gir artisthonoraret sitt til Norsk Folkehjelp.

Violet Road har gått sammen med Åge og Sambandet for å vise solidaritet med flyktningene i Europa. Bandene gir totalt 20.000,- i bistand.  Foto: Privat

nyheter

En hel verden har engasjert seg i flyktningkatastrofen som nå utspiller seg i Europa. Musikerne i det tromsøbaserte bandet Violet Road har nå gått sammen med Åge og Sambandet for å vise sin solidaritet. De donerer nå 10.000,- hver av honoraret sitt fra helgens spillejobber til Norsk Folkehjelp.

- Vi spilte sammen på Grenselos-festivalen i Kirkenes i helga, og vi begynte å prate om flyktningene da vi satt backstage. Det er grusomme bilder som vi ser fra Europa nå og man føler seg så forbanna maktesløs. Vi ønsket å bidra og da ble vi enige om å gi bort honoraret for å vise solidaritet og initiativ, sier bassist Hogne Rundberg i Violet Road.

Oppfordrer Tromsø-musikere til å gi

Nå håper musikerne at også andre i bransjen vil gjøre det samme.

- Vi er kommet til et punkt nå at dersom vi ikke gjør noe nå så blir det veldig stygt. Det er allerede en forferdelig situasjon og vi må vise at vi bryr oss. Det verste vi kan gjøre er å forbli passive. Jeg håper flere vil bidra, det handler ikke så mye om hvor mye man gir eller hva man gjør - bare man faktisk gjør noe, sier Rundberg.

Støttekonsert til uka

Violet Road er et av bandene som deltar på støttekonsert førstkommende onsdag i regi av RakettNatt-festivalen. Konserten arrangeres på Kafé Sånn og billettinntektene samt baroverskuddet går til Flyktninghjelpen.

- Det var verdens letteste ja da de spurte om vi ville spille. Jeg håper at det kommer masse folk og at vi kan samle inn så mye som vi kan, sier Hogne Rundberg.


Les hele Facebook-statusen fra Violet Road her:

Kjære alle sammen!

De siste dagene har vi sett at det er stor aktivitet på sosiale medier med mennesker i alle deler av landet som ønsker å hjelpe ift den forferdelige tragedien som utspiller seg i Syria og langs grensene til mange land i Europa. Det varmer langt inn i hjerterota og se et ektefølt engasjement, og en slik omsorg som så mange viser.

Vi føler oss alle maktesløse, men prøver å hjelpe der vi kan.

Violet Road og Åge og Sambandet ønsker derfor å bidra på vår måte. Vi gir 10.000,- hver av honoraret fra helgens spillejobber til Norsk Folkehjelps arbeid for å bedre situasjonen for flyktningene. Vi håper resten av artist-Norge kan la seg inspirere, og bidra med en slant, uansett størrelsesorden. Mange har allerede gjort det. Alt hjelper. Små og store beløp.

PS. Man kan selvfølgelig gi bidrag til de organisasjoner man vil.