Får hard medfart på Facebook etter iTromsø-debatt

– Vurderer å endre mening hvis 70 familier åpner hjemmene sine.

Anni Skogman står på sitt, og mener flyktninger best hjelpes i nærområdene. Men hvis nok tromsøværinger åpner hjemmene sine vurderer hun å endre mening.

Høy TEMPERATUR: Det ble høy temperatur da Jens Ingvald Olsen (Rødt) og Anni Skogman (Frp) møttes til debatt om Syria-flyktningene mandag kveld. Foto: Eline Tylden 

Sagt på Facebook:
  • Folk drukner i tusentall i Middelhavet, og så sier Frp at folk hjelper og viser solidaritet bare for å være politisk korrekt. Det er hårreisende. Jeg håper virkelig at partiet fortsetter nedturen, og aldri kommer opp på de tallene som de har hatt i kommunestyret hittil. Det er en skam sier Olsen. Ja det er virkelig en stor skam!! - Geir Simonsen
  • 5.000 på mottak og full fart over grensene. Ingen fremtid for norske unger/ungdommer. Det finnes ikke en eneste leilighet igjen for det norske folket. Dette blir en kraftig økning og en stor krise etter hvert. De får hjelp i nærområdene, men likevel flykter de til et ukjent(e) land i Europa. Hvordan skal dette ende? Hvordan skal dette finansieres. Hjelp dem i nærområdene. Tror dette er den beste måten å gjøre det på ... - Stig Torgersen
  • Hei hei Skogman. Døra mi er alltid åpen. Både for deg og flyktninger. Her kan dem få både mat og drikke. Mens dem spis og kose seg så skal du få noen gode råd om et konsept som virke litt uklart for deg. Nemlig konseptet andre mennesker. Det er forferdelig at noen mennesker kan si sånne ting. Knut Bjørnar Eide
  • Hvem/hvor i kommunen skal man henvende seg til om man ser at man har et soverom å låne bort og kan dele hjemmet sitt med folk i nød for en periode? - Anita Kvivesen Gohli  
  • kan vi få fjerna dette usmakelig utspillet dersom ho får et bilde av mæ og min familie som eksempel? vi har rom hjemme og hytta vårs som alternativ !!! så JA, så dypt stikk dette..... VIRKELIG !!! - Linda Tofteng Eliassen
nyheter

Anni Skogman, Frps ordførerkandidat, møter mye kritikk på Facebook etter uttalelsene sine under iTromsøs valgdebatt mandag kveld. Skogman uttalte under debatten at det har blitt en trend å si at man ønsker å hjelpe flyktningene.

– Jeg vil gjerne se den tromsøværingen som stiller seg klar til å bosette to eller tre flyktninger hjemme hos seg selv, sa Skogman under debatten.

Det har satt sinner i kok på Facebook. Flere tromsøværinger mener Skogmans uttalelser er «hårreisende og forkastelig», og flere skriver at de er villige til å åpne egne hjem.

– Kan vi få fjernet dette usmakelige utspillet dersom hun får et bilde av meg og min familie som eksempel? Vi har rom hjemme og hytta vår står klar som et alternativ. Ja, så dypt stikker dette utspillet, skriver en iTromsø-leser på Facebook.

LES OGSÅ:  – Vis meg dem som vil la flyktninger bo i sitt hjem

Vil ha liste#valgitromso vignett

Anni Skogman tror fortsatt det er enklere for tromsøværinger å åpne hjemmet på Facebook enn det er i virkeligheten.

– Jeg tar gjerne imot lister med navn, adresse, telefonnummer og antall flyktninger man er villige til å huse i sitt eget hjem. Hvis jeg får det skal jeg personlig sørge for at det videreformidles i administrasjonen, slik at de som ønsker det kan få en eller flere flyktninger bosatt hos seg selv. Og hvis man ønsker å ta imot flyktninger hjemme er det viktig å huske at det ikke er snakk om to eller tre dager, men faktisk fem år, sier Skogman.

Hun peker på at hovedproblemet med å ta imot flere syriske flyktninger i Tromsø er mangel på bosted.

– Dersom 70 ekstra flyktninger kan huses i tromsøværingers hjem, vil du endre standpunkt i saken da?

– Dersom jeg får en konkret liste å forholde meg til så skal jeg vurdere det.

LES OGSÅ: Se høydepunktene fra gårdagens debatt

I nærområdene

Skogman mener fortsatt at det er mest riktig å hjelpe flyktningene i nærområdet.

– Mitt poeng er at jeg vil hjelpe flere flyktninger, men jeg vil gjøre det på en lurere måte. Å snakke om at man vil ta imot 50, 60 eller 70 flyktninger er jo å snakke om en dråpe i havet. Jeg vil hjelpe flyktningene før de setter seg i livsfarlige båter og legger ut på havet. Jeg mener at det gjør meg mer human enn de andre som diskuterer om man skal ta imot et titall flyktninger, fordi jeg vil hjelpe flere, sier Skogman.

Men ordførerkandidaten legger heller ikke skjul på at hun tror det kan være uvelkomne blant flyktningene.

– Jeg skal holde tunga rett i munnen for at dette ikke skal bli feil. Men hvis, og da mener jeg hvis, en terrorist infiltrerer flyktningene og kommer til Norge eller Tromsø på den måten, så har vi er seriøst problem. Folk tenker veldig svart-hvitt i denne debatten, og det jeg sier nå gjør verken katastrofen eller vår plikt til å hjelpe noe mindre, men det viser at enkeltpersoner kan utnytte denne situasjonen, og det er viktig å huske på, sier Skogman.

Under gårsdagens debatt uttalte Skogman at hun «støtter enhver form for tvang». Skogman ønsker å understreke at dette var et resultat av krøll på tunga.

– Jeg må få beklage til alle som hørte på debatten. Jeg mener selvfølgelig ikke det, det jeg egentlig skulle si var at jeg er motstander av enhver form for tvang. Det gikk bare litt for fort i snakketøyet et øyeblikk, understreker Skogman.

LES OGSÅ: Det viktigste i livet