Stortrives på ny «Domus-kafé»

Stamgjestene til den gamle Domus-kafeen har allerede funnet seg til rette på nye Kystens Mathus.

GJENOPPLEVER DOMUS: Turid (fra venstre) og Bjørn Støver og Kåre og Lisbeth Hanssen har satt seg ved et vindusbord på den nye kafeen på Kystens Mathus, etter å ha vært flittige gjester på den gamle Domus-kafeen. 

LUNSJSTED: Teamleder Marco Bait på Mydland kafé og delikatesser er klar til å ta imot lunsjgjester. 

SJØMAT: Dragøy har allerede fylt opp disken med delikatesser fra havet. 

KAFFEKLAR: Barista Oda Bendiksen på restaurant Skirri og daglig leder Thomas Hafstad gleder seg til å ta imot gjester på Kystens Mathus. 

ÅPNINGSKLART: Torsdag er det offisiell åpning av Kystens Mathus i førsteetasjen på Kystens Hus. 

VENTEBAR: Taklysene henger tett i tett i foajeen til restaurant Skirri. 

nyheter

Selv om det ikke har vært offisiell åpning ennå har mange tromsøværinger funnet veien til ferskvarediskene på Kystens Mathus som bugner av fisk, kjøtt, bakervarer og etter hvert også ost. Kafeen i førsteetasjen tiltrekker seg gjester fra den gamle Domus-kafeen som lå i andre etasje i Domus-bygget.

Se video fra innsiden av Kystens Mathus her!

Fornøyde gjester

– Vi gjenopplever Domus-kafeen. Det har blitt veldig fint og det er imponerende hva de har fått til her, sier Turid Støver.

Sammen med ektefelle Bjørn Støver og venneparet Lisbeth og Kåre Hanssen har de inntatt et vindusbord med utsikt mot sundet og fastlandet. De var ofte på den gamle Domus-kafeen for å kose seg med kaffe og kaker. De mener den nye kafeen i lokalene til restaurant Skirri kan bli en god erstatning.

– Det er flott utsikt og vi setter pris på å kunne se utover sjøen. Jeg tror vi kommer til å handle her når de åpner for fullt. Ueren til Dragøy er veldig bra, sier de.

De er så gamle at de både husker den gamle Fiskehallen som lå i det gamle Domus-bygget og det overbygde fisketorget på Stortorget.

LES OGSÅ: – En kulinarisk nordområdesatsing

Utprøving

Daglig leder Thomas Hafstad på Kystens Mathus AS har også registrert interessen for den nye kafeen fra byens eldre garde. De første har allerede vært ute for å sikre seg stambord.

– Det var noen pensjonister her tidlig på morgenen som kom inn og sa at «dette blir mitt bord, her blir vi sittende». De satt og koste seg i kafeen, sier han.

Både Mydland, Dragøy og restaurant Skirri prøvekjører lokalene,

tester det tekniske utstyret og fyller opp diskene til åpningen på torsdag. Om en måneds tid åpner også Iskanten, en iskrem- og smoothiebar mot Havnegata, som en del av Kystens Mathus. I samme område er det meningen at en av byens turistaktører etablerer seg med stand.

– Alt er nytt for alle, og vi har behov for å komme forsiktig i gang sånn at vi er rustet til det er offisiell åpning, sier Hafstad.

For butikkslakter Bjørnar Mikkelsen på Mydland føles det litt rart å flytte fra de gamle, ærverdige lokalene i Skippergata til splitter nye lokaler på Kystens Mathus.

LES OGSÅ: Han blir kulinarisk leder på Kystens Mathus

Merkevare

– Jeg har jobba i Skippergata siden år 2000 hvor jeg også hadde læretida. Det er litt rart å være her, med mye nytt, i nye lokaler, men det ser veldig bra ut. Vi har mye plass i butikken og det er fint at vi har Dragøy og restaurant Skirri vegg i vegg, sier Mikkelsen.

De venter inn nordnorsk lam, og kan friste både med lokale og internasjonale delikatesser. Selveste merkevaren er også med på flyttelasset.

– Mydlandpølsa får man selvfølgelig kjøpt. Noen endringer blir det nok i forhold til den gamle butikken, men vi holder på det folkelige preget og viderefører tradisjonene. Jeg regner med det blir rush etter lammekjøttet.

LES OGSÅ: – Det ser ut som et utbomba hus fra en krigssone