SENTRUM: I perioden 12. februar til 30. april 2016 skal tromsøbandet stå på hele 25 ulike scener, noe som betyr at turneen blir den mest omfattende de noen gang har hatt.

Hyllest til ildsjelene

Turneen har blitt døpt «We Are The Love Tour», etter Violet Roads nyeste singel. Ifølge Rundberg er sangen en hyllest til ildsjelene som finnes rundt omkring i landet.

– Den handler om alle de fantastiske menneskene som gidder å bruke tida si på å arrangere konserter og festivaler. Dette er noe som skaper utrolig mye glede for veldig mange mennesker, og de frivillige som står bak får ofte lite eller ingenting tilbake for det. Så denne sangen er til dem, som en slags takk.

Les også: Samlet inn 87.000 kroner til flyktningene

Skrekkblandet fryd

Selv om Rundberg har lang erfaring fra scenen, legger han ikke skjul på at både han og de andre bandmedlemmene kjenner litt på sceneskrekken før den store turneen de snart legger ut på.

– Man blir jo alltid litt nervøs. Min største frykt er at det ikke kommer noen for å se på – det er vel gjerne det man har mareritt om før de store konsertene. Og så er jeg redd for å glemme noe viktig, som for eksempel bassgitaren.

Nervøsitet er likevel ikke den dominerende følelsen blant bandmedlemmene i forkant av turneen.

– Først og fremst synes vi det er utrolig artig at det er så stor interesse for oss, både på steder som vil ha oss tilbake, og steder der vi aldri har spilt før.

– Men blir det ikke tungt med en så lang turné?

– Tungt, nei? Det blir dritartig. Vi er bare sykt fornøyde med å få holde på med musikk. Det er jo det vi elsker å gjøre, og da blir det aldri tungt.

Les også: Nesten 100.000 visninger på tre dager

– Sinnssykt god form

Rundberg synes det er en fordel at turneen, for en gangs skyld, ikke starter i hjembyen Tromsø.

– Denne gangen starter vi faktisk i Drammen, og avslutter på hjemmebane. Det tar jo alltid et par konserter før alt sitter helt som det skal, og det betyr jo at vi er i sinnssykt god form når vi kommer hjem!

Les også: Spiller to kvelder på Prelaten

SKAL AVSLUTTE HER: Turneen avsluttes på hjemmebane den 30. april 2016, med konsert på Clarion Hotel The Edge. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen