Ser fram til et samarbeid

Sosialistisk Venstreparti får inn tre mandater i kommunestyret, og ser fram til et samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Rødt.

Leder i Tromsø SV, Pål Julius Skogholt og ordførerkandidat Ingrid Marie Kielland.  Foto: Linn Blomkvist

nyheter

#valgitromso vignettLeder i Tromsø SV, Pål Julius Skogholt er naturligvis lykkelig over valgets resultat.

- Det blir spennende at vi nå får sitte i midten mellom Arbeiderpartiet og Rødt, sier Skogholt.

- Ikke overraskende

Etter det meningsmålingene før valget sa, var ikke resultatet helt overraskende for SV. Men at de mister én mandat er litt skuffende, mener Skogholt. Han tror dog at det blir et bra samarbeid de neste fire årene.

- Vi skal få inn miljøpolitikken, noe vi har vært tydelig på, sier Skogholt.

 - Spennende

Også partiets ordførerkandidat Ingrid Marie Kielland tror det blir et spennende samarbeid. Hun tror at deres stilling mellom Arbeiderpartiet og Rødt gjør at de kan få gjennom mye av deres politikk.

- Nå skal vi inn og forhandle. Det er viktig å få på plass en god politikk i byen. Det er mye vi, Arbeiderpartiet og Rødt er enige om, slik som å stanse privatiseringen, men det viktige er å få inn en mer ambisiøs miljøpolitikk. Det er laget et forslag til ny klima- og miljøplan, og der må vi få tydeligere målsetninger, sier Kielland til iTromsø.

- Drømmeposisjon

Hun mener deres posisjon på mange måter er en drømmeposisjon.

- Vi vil nok få gjennomslag for mye god SV-politikk. Vi vil blant annet få på plass forsøksordning med leksefrie skoler, og det er gode muligheter for å få det til, sier Ingrid Marie Kielland.

Hun mener det er hyggelig å se at SV gjør det godt, selv i en situasjon der Rødt gjør det så sterkt.

- Det er en god attest for vår politikk og valgkamp. Vi har mange dedikerte medlemmer, der halvparten har vært engasjert i valgkampen, sier Kielland.