Med kun sju valgkretser igjen å telle, lå Sp på en oppslutning tilsvarende null mandater i kommunestyret.

Ifølge valgforsker Tord Willumsen må man helt tilbake til tidlig på 1960-tallet for å komme tilbake til da Sp sist var uten mandat i Tromsø.

- Med siste rest av opptelling av stemmene er det snakk om små marginer. Med fire valgkretser igjen er de akkurat nå såvidt inne med ett mandat, sier Willumsen til iTromsø.

Sp hadde 2 prosent oppslutning i 1963 og 1,6 prosent oppslutning i 1987. Oppslutningen på 1,6 prosent ga likevel ett mandat inne.

Sandra Borch og Marlene Bråthen holder likevel motet oppe på Sps valgvake.

- Stemningen har absolutt ikke dalt. Hvis tallene stemmer er det selvfølgelig utrolig dumt, men vi tror det øker slik at vi får et mandat. Det er vi uansett veldig fornøyde med og det flotte med Senterpartiet er at vi alltid er positive, sier Bråthen.

Borch trekker fram at det har vært et vanskelig år for Tromsø Sp.

- Vi er på mange måter et nytt parti og vi vil være veldig fornøyde og stolte med ett mandat inne. Får vi et mandat skal det være en god og tydelig stemme fra Senterpartiet.

Begge trekker fram vingling i partiene som årsaken til det, foreløpig, svake valget for Senterpartiet.

- Det har vært mye vingling i partiene i Tromsø, og det gjør det vanskelig for velgerne å stemme, noe som alle til slutt taper på, kommenterer Bråthen.  Willumsen trekker fram den interne striden i partiet som årsaken til Sps oppslutning i Tromsø ved årets valg.

- Det helt åpenbare er at det er et splittet parti. Sp og By- og landlista har til sammen mer enn Sp har hatt på mange år, men det hjelper ikke når de ikke er på samme liste, sier Willumsen.