Arktisk Sjømatpris deles ut til en bedrift, organisasjon, person eller gruppe som fremmer nordnorsk sjømat på en positiv måte mot publikum og forbrukere. I år var det ingen ringere enn vår egen Buktafestivalen som mottok prisen under NHO Reiseliv sin Storhusholdningsmesse i Fløyahallen.

– Det er en vanvittig stor ære å motta denne prisen. I flere år har vi jobbet hardt for å fremme kortreist mat til publikum og frivillige, i tillegg til å jobbe mye med vår identitet; nemlig rock & roll, øl og sjømat i kombinasjon med hverandre, sier festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen til iTromsø.

Les også: Spekepølse sikret Mydland-sølv

Ny pris

Det var Godfisk, Lerøy Aurora og Arktisk Meny som delte ut den ærefulle prisen som i år ble delt ut for første gang.

– Festivalen har jo et tett samarbeid med Norges sjømatråd, Lerøy og Norges Råfisklag, så vi har virkelig lagt vekt på sjømat under festivalen vår. I tillegg til at kjøkkensjefen på Scandic Hotels lager maten for oss, noe som gir den god kvalitet, sier festivalsjefen.

Les også: Kokkepris kokte bort i kålen

Når flere

Jørn-Eirik Johnsen i Arktisk Meny forteller at det var mange grunner til at Buktafestivalen mottok den gjeve prisen.

– I mange år har festivalen jobbet med å gjøre det hele til en folkefest både med musikken de serverer publikum, men også med å ha sjømat i fokus, sier Johnsen.

Han mener at festivalen er flinke til å nå ut til flere med konseptet sitt.

– Både unge og eldre får nyte den nordnorske sjømaten på festivalen deres.

- Hvorfor er det viktig å dele ut denne prisen?

– Vi ønsker å sette fokus på sjømat og hedre de som når ut til den brede massen med dette, bevisst eller ubevisst, sier han.

– Vi kommer også til å fortsette med å dele ut denne prisen, påpeker han.