Sentrumsbuss råkjørte

– Veldig ubehagelig tur

Under en busstur på Tromsøya tirsdag kveld opplevde Sunniva Hansen (19) at bussjåføren kjørte i 80 km/t og tastet på telefonen mens han kjørte.

UBEHAGELIG: Sunniva Hansen var med på bussturen som hun beskriver som svært ubehagelig. Foto: Lise Lotte Henriksen  Foto: Lise Lotte Henriksen

MØRKT: Hansen var bekymret for refleksløse fotgjengere da hun satt i bussen. Foto: Lise Lotte Henriksen  Foto: Lise Lotte Henriksen

nyheter

Episoden gjorde henne både redd og opprørt.

– Jeg sa ingenting til han, for jeg ble så satt ut. Jeg forstår at bussjåførene har det travelt, men jeg har aldri vært borti så stor fart, sier hun.

LES OGSÅ: Foreldreopprør mot Nobina-forslag

Sa ifra

Ifølge Hansen virket det som om flere av passasjerene reagerte på farten.

– Den ene passasjeren sa til han at han kjørte for fort. Da sa han bare «nei da» og kjørte videre, sier hun.

Hun forklarer også at sjåføren tastet på mobilen da hun gikk om bord i bussen.

– Og så kjørte han videre med den i hånda og kikka ned på den, før han trykka litt til og la den foran seg, sier Hansen.

Hun forsøkte å ta bilde av speedometeret på bussen, og har nå klaget inn hendelsen til Troms fylkestrafikk.

– Det er skummelt å tenke på hva som kunne skjedd om det kom en person uten refleks langs veien, for det var veldig mørkt.

LES OGSÅ: Rutebuss havnet i grøfta

Kjenner ikke hendelsen

Direktør og pressekontakt i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones, kjenner ikke til den aktuelle hendelsen.

– Klagen må ha blitt tatt hånd om av kundesenteret vårt, sier han.

Videre forklarer han at de har rutiner for slike klager.

– Den vil bli sendt videre til Nobina, og så ber vi om tilbakemelding fra dem. Er det noe klanderverdig som har skjedd, vil vi be dem følge det opp, sier Bones.

LES OGSÅ: Lover flere ekspressbusser til universitetet

Stiller krav

Driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, kjenner heller ikke til hendelsen.

– Det forventes av sjåførene våre at de holder fartsgrensen og lar telefonen ligge mens de kjører, sier han.

Han vil ikke gå i detalj for hvordan slike klager blir fulgt opp hos Nobina.

– Klagen vil nok nå oss ganske snart, og da har vi rutiner på hvordan vi følger den opp. Den aktuelle sjåføren vil få sjansen til å forklare seg, og vi vil finne ut hva som har skjedd, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter