Denne tromsømannen blir ordfører i Arendal

Robert Cornels Nordli (39) blir ordfører i Arendal.

ORDFØRER: Robert Cornels Nordli (venstre) er tromsøværing og snart ordfører i Arendal. Her poserer han sammen med leder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre.  Foto: Arbeiderpartiet

Tromsøværing: Nordli har slått seg til ro i Arendal og ser ikke for seg å stille som ordfører i Tromsø.  Foto: Arbeiderpartiet

nyheter

Med en økning på hele 14,2 prosent, var det ingen tvil om at Arbeiderpartiet kom til å vinne valget i Arendal. Øverst på ordførerkandidat-listen satt det en tromsøværing.

– Ja, jeg vokste opp i Kroken på 70-tallet, hvor jeg gikk i barnehage. Så flytta jeg, som mange andre, til Kvaløya på 80-tallet, sier Robert Cornels Nordli (39).

Nå bor han i Arendal, en by han ble folkevalgt i allerede i 1999, bare seks år etter at han flytta dit med sin kone.

– Hun er fra Harstad. Det trenger vi ikke å snakke så mye om, sier den fremtidige ordføreren, som viser at han både har ivaretatt dialekta og humoren fra Ishavsbyen.

Les alt om valget i Tromsø her.

Borgerlig styre

Den enorme oppsvinget til Arbeiderpartiet i Arendal, kom ikke som en overraskelse på noen, etter det Nordli beskriver som en rotete periode av de borgerlige.

– Det er mange faktorer som spiller inn når vi ser på vår oppslutning. Høyre, Venstre, KrF og Frp hadde skakkjørt økonomien og på et punkt meldte Frp seg ut. Så du kan si at vi har en veldig krevende oppgave foran oss. Vi har allerede begynt å jobbe med økonomien og budsjettene fremover, sier Nordli, som sammen med Arbeiderpartiet har slått seg sammen med Sv, Sp, Venstre og KrF.

Flest personstemmer

Tromsøværingen, som riktignok enda ikke har tittelen «ordfører», tar over kjedet 22. oktober. Når han snakker med iTromsø på telefon blir han ofte avbrutt av personer som gratulerer han på gata.

– Jeg er veldig ydmyk over den oppgaven vi står ovenfor her, men det er klart det er veldig gledelig. Jeg fikk høre fra en journalist at jeg fikk flest personstemmer og da forhåndsstemmene var klare skjønte jeg hvor det bar. Da hadde vi 36,6 prosent av stemmene, sier Nordli, som skal lede 41.000 arendalitter som ordfører.

Les også: Dette er kommunestyret i Tromsø

Ikke Tromsø-ordfører

Men å returnere til Ishavsbyen gjør han nok ikke det aller første. I sommer ferierte han i Harstad med sin kone og hennes familie. I tillegg har både familie og venner flyttet sørover med tiden.

– Arendal er for meg Norges vakreste by, og jeg mener de har størst potensial med tanke på utvikling. Vi har verdensledene bedrifter innenfor maritim næring. Det er helt unikt at lille Arendal har den kompetansen som vi har. Vi får faktisk mer oppmerksomhet i internasjonal presse enn vi gjør her til lands.

– Så du kunne ikke tenke deg å flytte tilbake og bli ordfører her i Tromsø?

– Nei. Men jeg blir nok å ta turen nordover for å se hvordan det står til. Jeg følger jo med i lokalavisene deres og nå har jeg fått med meg at Ap har fått makten tilbake der oppe, så nå kan jeg jo dra opp for å snakke litt politikk, sier Nordli.

Fra før av har går tromsøværing Nina Sandberg på sin andre periode som ordfører på Nesodden.