- Han junioren har nok ikke hatt blod i avføringen

Bård Tufte Johansen er tilbake ett år etter at han solgte ut Kulturhuset. Nå har han kofferten full av vitser om Steinar Nilsen og vår unge eks-ordførerkandidat, Kristian Støback Wilhelmsen.

ORDFØRER-SPØK: Bård Tufte Johansen vet å være oppdatert på lokalnyheter når han legger ut om Høyres ordførerkandidat.  Foto: Lars Eivind Bones

POPULÆR: Komiker Bård Tufte Johansen solgte ut Kulturhuset i fjor med forestillingen «Mann (44) snakker om ...». Nå går salget så det suser igjen.  Foto: Lars Eivind Bones

nyheter

Den profilerte komiker er på sin siste runde med forestillingen «Mann (44) snakker om ...», som har vært på veien i snart to år. Med om lag 230 forestillinger lover nå Johansen at dette er siste mulighet for å få med seg forestillingen i Tromsø.

– Vi rakk ikke innom Finnmark sist, men det blir noe av det siste vi gjør. Nå må jeg legge dette bak meg, men jeg har knuget på det fordi det er kjempegøy. Det er nå i slutten at jeg har lært meg å nyte publikummet, og det gir mersmak, sier Johansen, som selv har rukket å bli 46 år.

Les også: Tilbake i byen

NRK Super-ordfører

Med seg på lasset har han mye av det samme stoffet som sist, men det er også rom for det Johansen har fått med seg av nyheter i Tromsø den siste tiden.

– Det har skjedd mye der oppe hos dere i det siste. TIL sliter jo i serien, og jeg håper for all del dere klarer dere. I tillegg fikk jeg med meg Steinar Nilsen-saken med den herlige pressekonferansen til styret. Jeg kommer sikkert innom dette, sier komikeren, som også har lagt merke til Høyres ordførerkandidat i Tromsø, Kristian Støback Wilhelmsen.

– Han NRK Super-ordføreren? Eller var det Melodi Grand Prix Junior? Jeg mener man må ha ligget våken noen netter, fått noen kuler i brystet og opplevd en del ting om man skal bli ordfører. Han junioren har nok ikke hatt blod i avføringen eller lurt på om han skulle dø på et punkt. Jeg tror han er flink og jeg tror han blir en god kandidat om noen år, sier Johansen.

Snart utsolgt

– Tror du at du kunne blitt ordfører?

– Jeg ville tatt oppgaven bedre nå enn da jeg var 25–26 år i alle fall. Jeg tror ikke jeg ville blitt ordfører, men kanskje rådmann. Vet ikke hvorfor, men ordfører høres ut som en enkel jobb. Se på Fabian Stang her i Oslo. Du må bare passe på å ikke bade naken, ikke røyke hasj og ikke komme med rasistiske meldinger på Facebook, så skal det gå bra.

Nå går billettene så det suser for forestillingen, som går på Kulturhuset 17. oktober. Inne på Aurora sine billettsider kan man se at opptil halve salen er utsolgt. Det skal Johansen feire i Tromsø. For sist han var i Tromsø lovet Johansen at han skulle ta seg en tur på byen, det gjorde han, men denne gangen har han med seg dama.

– Denne gangen blir det ikke ut med Egon Holstad, men heller en finere middag med dama.