23. september i fjor ble Hermod Magne Steinsund funnet drept i en bolig på Kvaløysletta. Under etterforskningen av drapet ble Stein Håvard Larsen meldt savnet, og kriminaltekniske funn i siktedes leilighet ga politiet mistanke om at Larsen også var blitt drept. Men politiet mangler fortsatt liket av sistnevnte.

24. september 2014 ble en nå 49 år gammel mann siktet for drapet på Steinsund. Omtrent en måned etter ble samme mann siktet for drapet på Larsen.

I august ble saken sendt til riksadvokaten og politiet mente at den siktede skulle tiltales for forsettlig drap på to personer.

Lars Fause, førstestatsadvokat i Troms og Finnmark statsadvokatembeter, forklarte i august at politiet har avsluttet etterforskningen i saken hvor de har åsted og lik. I den andre saken ba Fause om et møte med riksadvokaten for å diskutere veien videre.

- Situasjonen er spesiell. Et drap uten et lik er vanskelig, sa Fause til iTromsø i august.

Lars Fause opplyser nå at riksadvokaten besluttet den 15. september 2015 at det skal tas ut tiltale mot en mann, født i 1966, for de såkalte Kvaløya-drapene, nemlig for et forsettlig drap på Stein Håvard Larsen primo september 2015 og for et overlagt drap på Hermod Magne Steinsund den 22. september 2015.

Troms og Finnmark statsadvokatembeter har utferdiget tiltalebeslutning, og har fått tiltalen forkynt for den tiltalte, p.t. i varetekt i Tromsø fengsel. Samtidig er både tiltaltes forsvarer og de to bistandsadvokatene (for de etterlatte) varslet. Statsadvokatene vil primo kommende uke utferdige bevisoppgave og sende tiltalen over til Nord-Troms tingrett med anmodning om berammelse av hovedforhandling. Det er grunn til å tro at sakens omfang krever en forhandling av om lag to ukers varighet.