Ung Tromsø-kokk vant stipend

Kristian Larsen (22) fra Emmas Drømmekjøkken vant denne uken et stipend på 10.000 kroner fra den internasjonale organisasjonen Chaîne des Rôtisseurs for sin lidenskap for kokke- og servitørfaget.

  Foto: Pressefoto

  Foto: Pressefoto

nyheter

- Det er kjempeartig. Jeg visste ingenting om det og ble ganske sjokkert da jeg fikk vite det, sier Larsen til iTromsø.

22-åringen var satt til å jobbe under torsdagens NM- bankett for kokker og servitører i forbindelse med Smakfestivalen som arrangeres i Tromsø, og ble svært overrasket da den internasjonale mat- og drikkeorganisasjonen Chaîne des Rôtisseurs delte ut sitt årlige stipend til nettopp han.

Les også: Folkefesten er i full gang

- Arbeidsjern

Prisen på 10.000 kroner ble delt ut av Nils H. Opsahl og Kim Nordli, og Opsahl sa følgende i sin tale under utdelingen;

«Med denne sjekken og et diplom fra Chaine des Rotisseurs skal vi hedre og belønne en ung person som på tross av sitt unge liv, har vist at han – fordi det er en han – har en mer enn normalt stor interesse for sine fag. Vedkommende har tidligere tatt kokkefagbrevet og har nettopp bestått fagbrevet som servitør med karakteren «Meget Godt». Han kommer opprinnelig fra Steindalen mellom Lyngseidet og Oteren, men jobber nå på Emmas Drømmekjøkken her i Tromsø. Han betegnes som et arbeidsjern og som en person med stor serviceinnstilling, og som en av hans arbeidskollegaer sier det; «Vi er veldig heldige som får ha ham her hos oss».

Les også: Suksess for byfrokost på Torget

Ambisjoner

- Det er utrolig artig at man blir sett og dette gjør mye for motivasjonen, sier Larsen.

22-åringen forteller at pengene skal brukes til noe yrkesrettet.

- Jeg har hatt lyst til å bli noe innen hotell og ledelse fordi det virker spennende, og jeg tok fagbrevet som kokk og servitør for å vite fullt ut hvordan en restaurant fungerer, sier Larsen.

- Jeg har stått på og gjort en god jobb. I tillegg har jeg ambisjoner innenfor yrket, svarer en ydmyk Larsen på spørsmålet om hvorfor nettopp han ble tildelt stipendet.

Les også: Fyller Storgata med mat-telt

Målet er hotellskole

Han forteller at han var utplassert hos Emmas Drømmekjøkken første gang da han var 16-17 år.

Nå har han jobbet ved restauranten i over fire år.

- Nå har jeg et jobbår foran meg hos Emmas Drømmekjøkken, og neste år håper jeg å kunne begynne på hotellskole. Jeg kunne godt tenke meg en skole i utlandet, men nivået er veldig høyt der, sier han.

Vil opp og fram

Eier av Emmas Drømmekjøkken, Anne Brit Andreassen, mener stipendet er høyst fortjent.

- Jeg synes det er utrolig hyggelig på hans vegne. Vi har mangel på folk i bransjen, og han er en ung gutt som står på og vil noe. Dette er vel fortjent.

Hun forteller at da Larsen begynte som lærling hos henne for fire år siden hadde han en drøm om å bli hotelldirektør.

- Deretter besto han kokkefagbrevet til "meget godt" og tok i tillegg fagbrevet som servitør. Nå har han to fagbrev og målet er gå hotellskole. Han har ambisjoner og er flink i alt han gjør, sier Andreassen.