«Alle» besøkte Smakfestivalen

Opp mot 70.000 mennesker besøkte SMAK-festivalen, og festivalledelsen er strålende fornøyd.
nyheter

– Det er en litt absurd følelse. Alt har gått så utrolig bra, sier Petter Markussen, styreleder for SMAK-festivalen.

Søndag holder de på med nedriggingen etter festivaldagene. Markussen mener festivalen har gått over alle forventninger.

– Vi kliper oss godt i armen nå. Det er helt fantastisk. Publikum har tatt så godt imot tilbudet vi har laget, sier han.

Som 17. mai

Markussen mener stemningen festivalen har skapt kan sammenlignes med 17. mai.

– Det er vanskelig å si hvor mye folk som har vært innom, men vi vet at det har vært solgt mye mer enn i fjor fra bodene. Opp mot 70.000 mennesker har nok besøkt oss, sier han.

Det vil si nesten like mange mennesker som bor i Tromsø kommune.

– Vi har bygd festivalen opp stein for stein. Første året var et godt og artig år, men da visste ikke alle hoteller og restauranter rundt oss hva som skulle skje. Nå er vi godt etablert, og bedrifter samarbeider på kryss og tvers, sier Markussen.

Stolt over Tromsø

Han mener Tromsø har en hotell- og restaurantnæring å være stolt over.

– Vi har en utrolig bra næring her i byen, og vi skal også være stolt av alle produsenter som har kommet hit fra hele Nord-Norge. Vi har sett en utrolig stor velvilje fra alle kanter, og det virker som at alle vil at vi skal lykkes, sier han.

Nå ser ledelsen fram mot neste år.

– Folk vil helt klart se mer til SMAK-festivalen. Vi ser allerede ting som kan gjøres på en annen måte, og vi skal forbedre oss til neste år. Om vi klarer å toppe dette året, vet jeg ikke. Men vi skal være minst like bra, sier Markussen.

Prosjektleder for festivalen, Mona Hassfjord forteller at de ikke engang har hatt plass til alle utstillere som ville delta på festivalen.

– Vi merket godt på bookingen av utstillere at de visste mer om oss i år. Vi har ikke engang hatt plass til alle, og jeg har fått e-poster fra folk som vil være med til neste år allerede, sier Hassfjord.

Hun mener festivalen begynner å bli etablert i byen, og ser fram til å utvikle festivalen videre.

– Folk har til og med spurt om vi kan holde flere kurs senere i høst, og jeg har fått høre at folk tåler denne festivalen to ganger i året. Jeg tror at når man får samlet så mye god, kortreist mat på en plass og får se dette mangfoldet, blir det populært, sier hun.