Food court forsinket igjen

Åpningen av det nye matkonseptet på Jekta er utsatt – nok en gang.
nyheter

Allerede i sommer skulle Savour Food Court åpne dørene inn til det 700 kvadratmeter store lokalet som tidligere huset Coop Marked i første etasje på Jekta Storsenter. Deretter ble åpningen utsatt til slutten av august, for så å bli utsatt til slutten av september. Men heller ikke denne måneden blir åpningsmåneden for matkonseptet.

– Det siste jeg hørte var at de skulle åpne i slutten av oktober, sier Laila Myrvang, senterleder på Jekta Storsenter.

15. oktober

Yat Fung Chiang, medeier av Savour Food Court, forteller at dørene etter den nye planen skal åpnes 15. oktober. Årsaken til den ytterligere forsinkelsen er problemer med det nye ventilasjonssystemer – som også førte til den forrige forsinkelsen.

– I all hovedsak er det ventilasjonsanlegget som gjør at vi blir forsinket. Det har vært sen levering av deler til anlegget, og det er der årsaken ligger, sier Chiang.

Han kan imidlertid love sultne tromsøværinger at ventetiden ikke skal bli ytterligere forlenget.

– Det er helt sikkert at ventilasjonsanlegget skal være i orden i løpet av oktober, og vi har fastsatt åpningsdatoen til 15. oktober, sier Chiang.

Etterspurt

Også møbelleveransen til Savour Food Court har vært forsinket, men Chiang lover at møblene nå er på vei.

– Det var et transportproblem med møblene, men utover det er det meste i orden til åpningen nå. Man kan si at 60 prosent er ferdigstilt og klart til åpning, og det som gjenstår er de siste møblene og ventilasjonsanlegget. For eksempel er alle kjøkkenene helt ferdige, sier Chiang.

Det er Yat Fung Chiang, Bjarne Michalsen og Poa Sam Chiang som står bak nysatsingen der kunder kan handle internasjonale matvarer og velge middag fra totalt åtte ulike restauranter med blant annet japansk, spansk og mongolsk mat på menyen.

I tillegg til de åtte ulike kjøkkenene blir det plass til 250 gjester og en internasjonal matbutikk i fellesområdet. Konseptet har fått gode tilbakemeldinger fra tromsøfolk.

– Det er en del som er nysgjerrig, og selv synes jeg selvsagt det er et veldig spennende konsept. Alle de åtte mataktørene er klare, vi står egentlig bare å tripper på startstreken.