Andreas (100) sykler verden rundt

Andreas Wikran har syklet mange mil i sitt liv. Nå kan han sykle gjennom både Storgata og Times Square fra Laureng dagsenter.
nyheter

Laureng dagsenter fikk nemlig en splitter ny trimsykkel i forrige uke, og med den fulgte hele verden – på en iPad. Med Google street view kan brukerne velge hvor i verden de vil sykle – men Andreas Wikran (100) og Reidar Berg (90) foretrekker nærområdene.

– Vi har det så fint her i Nord-Norge, så jeg skjønner ikke hvorfor vi skulle ville sykle noe annet sted, sier Berg.

Ivrig

Også Andreas Wikran velger seg nærområdet, men bare fordi Narvik ikke kan velges for en sykkeltur på Google street view.

– Da blir det en tur gjennom Storgata i Nordens Paris, sier Wikran, og tråkker på.

– Det er for lite motstand her, sier han til assistent Karin Guttormsen, som iler til for å gi 100-åringen er større utfordring.

Trimsykkelen har allerede blitt populær blant brukerne av Laureng dagsenter, og Guttormsen tror den vil bli godt brukt i mange år.

– Vi er utrolig glade for å ha fått trimsykkel hit, og det som er så bra med denne er at den kan tilpasses alle skader, sier Guttormsen.

Wikran har problemer med høyre fot etter et gammelt lårhalsbrudd, men med litt hjelp fra Guttormsen kan han tråkke i vei med både armer og bein.

– Jeg har syklet mange turer fra Tromsø til Narvik, så det er godt å kunne sykle litt igjen, sier Wikran.

Ikke viktig

Men verken Wikran eller Berg er spesielt opptatt av å studere omgivelsene Google street view tilbyr dem.

– Jeg er godt fornøyd med bare å få sykle. Jeg ser så dårlig at jeg ikke får med meg alle bildene likevel, sier Wikran.

– Personlig er jeg ikke så opptatt av disse skjermene, men det kan hende det er en inspirasjon for andre, sier Berg, som tråkker av gårde så fort at street viewen ikke klarer å henge med.

Karin Guttormsen skryter uhemmet av trimsykkelen, og håper det med tiden kan bli flere av dem på dagsenteret.

– Brukerne er veldig fornøyde med sykkelen, og selv de jeg aldri hadde trodd at ville sykle har prøvd seg, forteller hun.

Og den mest aktive brukeren av sykkelen er nettopp Andreas Wikran.

– Jeg liker at man kan sykle med armene også, å få bevegd hele kroppen. Det gjør godt for beinet mitt også, sier Wikran.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter