Snart vil alle få tilgang til journalen sin

Før året er omme vil alle som har journal i Helse Nord, få tilgang på denne elektronisk.

ELEKTRONISK: Snart kan alle sykehuspasienter i Nord-Norge sjekke journalen sin elektronisk.  Foto: Ronald Johansen

FRIVILLIG: Kommunikasjonsrådgiver i Helse Nord, Anne May Knudsen, sier ordningen er frivillig og gjelder alle pasienter fra 16 år og opp.  Foto: Tone Anita Karlsen

nyheter

Helse Nord håper ordningen med elektronisk pasientjournal vil være på plass innen året er omme.

– Vi er kommet dit at vi har informert helsepersonell at dokumentene de godkjenner fra i dag vil være en del av den journalen pasienter får se elektronisk, sier kommunikasjonsrådgiver i Helse Nord, Anne May Knudsen.

LES OGSÅ: Derfor advarer forskere kvinner mot skjult hjertesykdom

Gjelder kun sykehus

Det er viktig å understreke at dette ikke gjelder journaler for fastleger og tannleger, som har egne systemer for pasientjournaler.

– Dette gjelder for Finnmarkssykehuset, Nordlandssykehuset og Helgelandssykehuset, sier Knudsen.

UNN har allerede testet ut elektronisk journal.

– For pasientene ved UNN vil dokumenter fra 10. oktober i fjor være tilgjengelige, sier hun.

LES OGSÅ: 375 millioner kroner til UNN

Godt mottatt

En brukerundersøkelse gjort av Helse Nord i ettertid av testen av elektronisk tilgang, viser at pasientene i høy grad er fornøyd med journal på nett.

Omtrent 500 personer var med i testen, og resultatet av undersøkelsen viser at 94 prosent synes det virket tilfredsstillende, 87 prosent ville anbefale det videre og 99 prosent ville bruke det senere.

– Folk var fornøyde. Målet har alltid vært at alle skulle få tilgangen, sier Knudsen.

Hun forklarer at elektronisk journal vil være tilgjengelig for sykehuspasienter over 16 år, og at det er frivillig å ta det i bruk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter