Isrenna Bensinstasjon er i lagmannsretten dømt til å betale 3.817.770 kroner til Statoil Fuel & Retail Norge. Tromsøselskapets daglige leder, Trond Midtgård, ble imidlertid frifunnet igjen.

Anke mot anke

I januar i år ble Isrenna Bensinstasjon i tingretten dømt til å betale 4,4 millioner kroner i erstatning for tapte inntekter til Statoil Fuel & Retail Norge etter brudd på en leveringsavtale på drivstoff.

Statoil Fuel & Retail Norge mente Midtgård var personlig ansvarlig for avtalebruddet, og krevde ham for fem millioner kroner. Noe som kunne betydd personlig konkurs for tromsømannen. Drivstoffgiganten fikk dog ikke medhold i tingretten, hvor Midtgård ble frifunnet, men selskapet hans måtte punge ut.

Statoil fastholdt likevel påstanden om personlig ansvar og anket dommen til lagmannsretten. Samtidig anket også Midtgård tingrettens kjennelse, da han mente selskapet ikke hadde misligholdt leveringsavtalen.

Ikke ansvarlig

Lagmannsretten forkastet drivstoffgigantens anke, da de – i likhet med tingretten – ikke fant forhold i saken som gjorde Midtgård personlig ansvarlig for kontraktsbruddet. Drivstoffleverandøren ble i tillegg dømt til å betale 150.000 kroner til Midtgård i saksomkostninger.

Midtgårds anke førte heller ikke fram. I lagmannsretten dømmes tromsøselskapet til å betale over 3,8 millioner kroner til Statoil Fuel & Retail. Omtrent 600.000 kroner mindre enn tingretten kom fram til i januar.

Lojalitetskunder

Bakgrunnen for erstatningsreduksjonen er at lagmannsretten, i motsetning til tingretten, tar høyde for at Statoils lojalitetskunder forflyttet seg til andre Statoil- eller Best-stasjoner da Isrenna Bensinstasjon sa opp avtalen med Statoil Fuel & Retail. Altså var ikke drivstoffleverandørens inntektstap like stort som tingretten la til grunn i sine vurderinger.