Lørdag 31. oktober går arrangementet «Jenter og treningsglede» av stabelen på Scandic Ishavshotell. Dit inviteres både «kvinnen i gata» og alle som allerede er en del av treningsbransjen i Nord-Norge.

– Det har vært flere treningseventer i Tromsø tidligere, men aldri noe som dette. «Jenter og treningsglede» er åpent for alle, og man trenger ikke medlemskap i et konkret treningssenter eller noen spesiell treningsbakgrunn for å kunne delta. Målet vårt er å øke kunnskapen og gleden rundt styrketrening for jenter, forteller Lill-Jorid Andreassen, daglig leder ved Exolo.

Kjendis-PT

Selv om arrangementet i hovedsak retter seg mot kvinner er menn like velkomne.

– Når det gjelder styrketrening er det et par ting som er spesielt for kvinner. Samtidig er det mange paralleller mellom kvinner og menn, så det er ikke slik at menn er uvelkomne. Mannlige personlige trenere kan også få et godt innblikk i hvordan kvinners fysiologi endres etter at man eksempelvis har født barn, sier Andreassen.

For å inspirere og motivere skal personlig trener Martin Norum gjeste arrangementet. Norum er for mange kjent fra blant annet God Morgen Norge, og han har skrevet boken «Styrketrening for jenter».

– Martin har forelest for over 1.000 damer så langt i år, og han er utrolig flink til å inspirere og lære bort tips og triks om styrketrening for jenter, sier Andreassen.

Mulig tradisjon

Målet for Andreassen er å dyrke kunnskap rundt styrketrening, og hun håper et slikt arrangement kan bli en tradisjon i Tromsø.

– Det finnes ikke noe lignende her i byen fra før av, og med alle de fantastiske eventene vi har i byen fra før av, som Smak-festivalen og Rakettnatt, tror jeg det er rom for et skikkelig treningsevent også, sier Andreassen.

Hun tror en dose faglig påfyll kan gjøre det både enklere og morsommere for kvinner å komme ordentlig i gang med styrketrening.

– Styrketrening er vesentlig, og etter hvert som man eldes vet man at styrke blir stadig viktigere for eksempel med tanke på å forebygge beinskjørhet.

Viktigst for Andreassen selv er imidlertid den mentale styrken som følger med den fysiske.

– Jeg tror en del jenter får en «wow-opplevelse» når de ser hvor mye de faktisk får til under styrketreningen. Å kjenne på sin egen styrke gjør noe med hodet vårt også, og det kan gi en skikkelig selvtillitsboost, sier Andreassen.