Vis meg din handleliste og jeg skal si deg hvem du er

Vår Stensrud Ekanger (16) har en litt annerledes hobby. I to år har hun samlet opp 200–300 handlelister, og nå deler hun de med andre.
nyheter

For et par år siden oppdaget Ekanger ved en tilfeldighet en handleliste som lå slengt på butikkgulvet da hun var på handletur.

– I utgangspunktet tenkte jeg at det var synd at folk kaster søppel overalt, men jeg synes den var litt morsom så jeg bestemte meg for å ta vare på den. Etter det begynte jeg sakte, men sikkert å samle på handlelister jeg finner i butikkene, og nå har jeg 200–300 lister liggende i ei skoeske, forteller 16-åringen.

Instagram

For et par måneder siden bestemte hun seg for å dele handlelistene på sosiale medier, og Instagramkontoen @handleliste ble raskt populær.

– Selv synes jeg det er artig å se hva folk handler, og jeg liker å tenke meg til hvem handlelistene tilhører og hvordan de som skriver handlelistene oppfører seg, sier Ekanger.

Hun tror det er nettopp det som også fenger følgerne hennes.

– På Instagram er det flere som finner på historier til handlelistene, og mange tagger vennene sine for å høre om det er deres handleliste jeg har funnet, sier Ekanger.

Men eierne av handlelistene har hun ennå ikke funnet.

– Jeg har ikke kommet over noen som har kjent igjen sin egen handlelapp.

Røyk og melk

Ekanger liker best å finne handlelistene selv, men moren hennes har bidratt noe til samlingen i skoesken.

– Jeg måtte bare be mamma om å slutte å ta med seg handlelister, for noe av det morsomste er jo å finne dem selv.

En stor andel av listene hadde tidligere bosted på gulvet på Coop Obs på Jekta.

– I desember fant jeg utrolig mange lister på Jekta, og det er jo naturlig siden folk handler som gale da.

Gjengangerne på handlelistene er melk, brød, egg og tobakk.

– Noe av det artigste er å se hvordan folk skriver handlelistene sine. Noen er nøye og skriver opp det de skal handle etter hvordan butikken er lagt opp. Andre er mer rotete og kroter bare ned noen ting på et ark. En av de morsomste listene jeg har funnet har bare en ting oppført: potetsalat. En annen favoritt er ei huskeliste med bare ei setning: to melk til Elin, sier Ekanger og ler.