Spenstig sykkelbru over Tverrforbindelsen

Det skinner i de to kobberbuene som er spent opp over Tverrforbindelsen for å holde den nye gang- og sykkelbrua på plass.

KOBBERGLANS: Prosjektleder Kjell Berntsen på den nye gang- og sykkelbrua over Tverrforbindelsen. Limtrebjelkene er dekket med kobber.  Foto: Ronald Johansen

MONUMENTAL: Med sine karakterisitske buer skiller den nye gang- og sykkelbrua seg ut i landskapet.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Brua med de to forgylte buene stikker seg ut i landskapet mellom Breivang og universitetscampusen. Siste helg ble de løftet på plass og i løpet av vinteren skal det bli mulig å gå og sykle over brua som skal binde nybygget til Handelshøgskolen sammen med campus på den andre siden av Tverforbindelsen.

Forlenger levetida

– Brua vil bli ferdig rundt 1. november, men vi kan ikke åpne for gjennomgang før anleggsarbeidene ved den gamle husmorskolen på Breivang har avtatt. I februar regner vi med at byggeområdet er så pass innsnevret at det er forsvarlig å gå eller sykle forbi, sier prosjektleder Kjell Berntsen ved Bygg- og eiendomsavdelingen på UiT.

Det karakteristiske bruspennet består av limtrekonstruksjoner kledd inn med kobber. Det er gjort for å forlenge levetida til konstruksjonen.

– Kobberet vil nok tiltrekke seg noe svart forurensning fra trafikken, samtidig som irring vil gi buene et islett av grønt.

LES OGSÅ: Her kommer det ny sykkelbro

Slipper biltrafikk

Gang- og sykkelbrua er del av en større ansiktsløftning og utvidelse på den gamle husmorskolen som UiT kjøpte fra fylkeskommunen i 2006. Ti år senere, august 2016, skal det være innflyttingsklart for økonomistudentene og administrasjon på Handelshøgskolen ved UiT. Det blir 5.400 kvadratmeter bruttoareal med kontor- og undervisningsarealer i de nye lokalene.

Hele prosjektet har en prislapp på 235 millioner kroner, inkludert brua til 11 millioner kroner og opparbeiding av utomhusareal.

– Brua inngår i det samlede prosjektet for Handelshøgskolen. Det er et ønske om å avlaste Veslefrikkveien nedenfor Grønnåsen skole. Det er lite ønskelig med trafikk og parkering på Breivang-siden og prosjektet baserer seg på at man parkerer på campus og rusler til fots over brua til Breivang, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Her bygges det om for 220 millioner kroner

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter