Sienna Marie og Jenny flettet armbånd for å hjelpe

Samlet penger til tre formål

Sienna Marie (9) og Jenny (10) møtte mye godvilje da de solgte hjemmelagde smykker til inntekt for veldedighet.
nyheter

Jentene hadde et klart mål da de satt av to dager for å flette sammen deres egendesignet minikolleksjon; smykker, ringer og halsbånd.

– Jeg har sett flyktningene på tv og mamma har fortalt mye om den vanskelige situasjonen deres, sier Sienna Marie Johansen-Figenschau til iTromsø.

– Jeg har også hørt at Chuks skal sendes ut av landet selv om han har fått familien i hjemlandet sitt drept og har egne barn her i Norge. Det synes jeg er veldig trist og jeg ville gjøre noe for å hjelpe, sier hun.

Nærhet

Og sammen med venninna si bestemte de unge ildsjelene seg for at pengene de fikk inn fra salget skulle gå uavkortet til flyktningene, til Chuksonyedika «Chuks» Agbakwue og til gatemagasinet Virkelig.

– Mamma har tidligere jobbet i magasinet, og jeg har feiret 17. mai med dem som selger det. De er veldige snille mennesker som fortjener pengene, sier niåringen.

Godvilje

Og med en kurv full av hjemmelagde gleder tok jentene seg en runde rundt i nabolaget på Vesterlia, også til Kvaløya hvor de blant annet avla avtroppende ordfører Jens Johan Hjort et hyggelig besøk.

– Han var veldig snill og kjøpte både et rosa armbånd, og den fineste ringen som vi hadde, sier Sienna Marie.

– Den skulle han gi til kona si, sier hun stolt.

Jentene tok ti kroner per armbånd, ring eller halsbånd. Til sammen fikk de inn 255 kroner.

– Hvordan skal det hele fordeles mellom de tre formålene?

– 200 kroner blir fordelt likt mellom flyktningene og Chuks, og 55 kroner går til gatemagasinet Virkelig, sier hun.

– Fantastisk

Ordføreren var stolt da han fikk jentene på døra si søndag. Det måtte han dele på Facebook-siden sin, med skryt for innsatsen.

– Jeg synes dette er fantastisk. Disse jentene har brukt masse tid først på å produsere en svær haug med armbånd og ringer og så har de gått rundt i gata si og solgt disse. Og dette har de ikke gjort for å finansiere godteri – men de har samlet inn til tre formål som virkelig viser stor omtanke. Det var fantastisk koselig besøk å få på døren en søndag ettermiddag, sier han.

Hjort mener dette vitner om at vi går en lys fremtid i møte.

– Jeg har inntrykk av at mange barn er engasjerte. Når jeg snakker med barn er de levende opptatt av at folk som de har rundt seg skal ha det bra, og det omfatter også flyktninger fra Syria. De tar inn over seg det som ruller over TV-skjermene hver dag, mener han.

– En gang i tiden sa man «ungdommen nå til dags». Det sier ikke jeg! Det er gjennomgående fantastisk fine representanter for det Tromsø de skal overta.