Natt til fredag opplevde 66-åringen å få sin to år gamle Volkswagen Passat stjålet fra egen oppkjørsel. Biltyven hadde også frastjålet Robertsen for flere personlige eiendeler slik som skoene og yndlingsjakka hans, pc-en til kona, og nøklene til både motorsykkelen og varebilen som tyven lot sto igjen på gårdsplassen. Men kjeltringen hadde ikke forsvunnet sporløst fra stedet, han hadde nemlig glemt igjen skoene sine.

– Man får en liten støkk i seg når man får kjeltringer inn i huset. Slike hendelser påvirket hele nabolaget og folk blir veldig på vakt, sa Robertsen til iTromsø fredag.

Fulgte etter

Tirsdag fikk Robertsen et lykkelig gjensyn med både bilen og skoa sine, og det i relativt god stand.

– Det var helt tilfeldig egentlig. Jeg var på vei til et møte ved nitiden i dag tidlig på Prestvannet, og rett ved lokalene til Vervarslinga møtte jeg på min egen frastjålne Volkswagen Passat, sier Robertsen til iTromsø.

– Da heiv jeg meg bare rundt og kjørte etter den. Dæven tenkte jeg, så bra at bilen min fortsatt var på øya for det hadde blitt spekulert i at den ikke lenger var her, sier han.

Overrasket

Etter å ha fulgt etter det han observerte som en mann og en kvinne i vel fem til ti minutter, stoppet 66-åringen ikke langt bak fra der tyvene hadde parkert bilen hans. På samme tid ble politiet varslet.

– Jeg så at mannen både hadde på seg yndlingsjakka og ryggsekken min, men han forsvant relativt fort fra stedet, og så ble en av tyvene tatt, sier Robertsen som i ettertid både har fått igjen bilen sin og skoene sine. Sistnevnte lå nemlig plassert helt ubrukt i forsetet.

– I hvilken stand var bilen din da du fikk den tilbake?

– Den var faktisk i overraskende god stand. Den var så klart ganske skitten siden den hadde vært i terrenget, også luktet det tobakk av interiøret. Men utenom det og noen småskader, så den ganske fin ut, sier han.

Selv om episoden har etterlatt seg spor både for han, og for naboene, er han glad for politiets glimrende innsats og for at flere av eiendelene hans til slutt ble gjenfunnet.

– Det er fint å vite at politiet er raskt på banen for å hjelpe når noe slikt skjer. Det vil jeg takke dem for, sier Robertsen.

En pågrepet

Operasjonsleder Roy Tore Meyer hos politiet bekrefter at de fikk melding om hendelsen klokken ni tirsdag morgen.

– Ja, da fikk vi melding om at han hadde truffet på bilen. En person som satt i bilen ble pågrepet. En annen person stakk av, sier Meyer.

Fire kjøretøy ble stjålet natt til fredag. Meyer forteller at en annen bil også er kommet til rette.

– Det er ikke samme personer som står bak alle tyveriene, sier han.