Debuterer som standupkomikere: - Jeg er livredd

Det loves både humor, selvironi og rå ærlighet, når Lunheim Standupforening inviterer til show på Prelaten.

Komiker: Espen Renø Svendsen har lang erfaring fra revymiljøet i Tromsø, men er likevel rånervøs i forkant av forestillingen. 

Debuterer: Johannessen (f.v.), Martinsen og Svendsen debuterer som standupkomikere. Noe de både gruer og gleder seg til.   Foto: Raymond Næss Berg

Sceneerfaring: Roy-Arne Johannessen har ikke stått på scenen i Tromsø på over ti år, og var sist å se i byen med Peer Gynt i 2004. 

Reklamer: Alexander Martinsen er kjent fra Hotel Cæsar og morsomme Norsk Tipping-reklamer. 

nyheter

13. oktober braker det løs på Prelaten i Tromsø med standupshow med den nydannede humorforeningen Lunheim Standupforening. Med utgangspunkt i sine egne liv har Roy-Arne Johannessen, Alexander Martinsen og Espen Renø Svendsen, satt sammen en drøy time med humor, ufinheter og selvironi.

– Ideen om at vi skulle gjøre noe kult ble først lansert i januar, og etter initiativ fra Roy-Arne kom dette med standup opp. Personlig har jeg alltid tenkt at jeg skulle prøve det, men har alltid frykta det, sier Espen Renø Svendsen.

– Jeg er livredd!

Alle tre er fra fastlandssida av byen og har lang og bred humor- og sceneerfaring. Likevel forteller Svendsen at han er, med egne ord, rånervøs.

– Jeg er livredd! Jeg hadde lyst til å gråte da vi lanserte det, men nå står vi på timeteren og har skjøvet stigen fra oss. Det går jo selvfølgelig an å bli syk da, spøker han.

Aleksander Martinsen forteller at dette blir den ultimate utfordringa.

– Jeg har knapt nok sett standup. Dermed er jeg både spent og nervøs og både gruer og gleder meg. Jeg har jo masse erfaring fra alt annet, men standup er den ultimate utfordringa. Det er hardt å stå alene på scenen og være sykt artig i 20 minutter. Minus å hoppe i fallskjerm er nok dette det sykeste du kan gjøre, sier han.

Utgangspunkt i egne liv

Det blir om lag 20 minutter med standup på hver av humoristene, og selv om de enda er i prosessen med å ferdigstille showet, kan de avsløre litt av det publikum har i vente.

– Vi har alle tatt utgangspunkt i våre egne liv, men også i allmenngyldige tema og lokale ting. Alle tre har forskjellig utgangspunkt. Roy-Arne har for eksempel bodd i Finnmark og på Senja i flere år, er alenepappa og forbanna på verden, mens jeg akkurat er ferdig med et langt studium, sier han.

Martinsen forteller at han blant annet skal ha litt fokus på fysisk humor.

– Jeg skal prøve å være så ærlig som mulig, der jeg først og fremst utleverer meg selv. Men det blir også innslag av ting som irriterer meg og fysisk humor. Jeg har jo en høy og tynn kropp som må brukes for alt det er verdt, sier han.

– Lunheims beste standupforening

Ingen av de tre har noen spesiell tilknytning til Lunheim, men valget av navn har en god forklaring.

– Så vidt jeg vet har det ikke vært noen standupforening fra Lunheim tidligere. Hvis det går dårlig, er vi dermed fortsatt Lunheims beste standupforening, sier Svendsen.

– Lunheim er jo en slags bortgjemt bydel mellom Kroken og Tromsdalen. Dessuten er jeg fra Kroken, mens de to andre er fra Tromsdalen. Dermed blir Lunheim det som er i midten, legger Martinsen til.

Legger opp til gjentakelse

På tross av litt nervøsitet ser Svendsen fram til forestillingene og håper folk tar turen.

– Vi håper jo at vi klarer å selge billetter og at det kommer folk, sier han og legger opp til gjentakelse skulle dette bli en suksess.

– Hvis det blir en medium suksess eller bedre, så kan det jo hende vi fortsetter. Men den evalueringen tror jeg vi tar etter at vi er ferdig. Går det veldig bra og publikum er fornøyd, så er det ikke umulig.