I fjor samlet Frode Høybakk Lien, Morten Haugli og Odd-Rune Devold inn over 140.000 kroner til forskning på testikkel- og prostatakreft. Det gikk ikke under radaren til Manning, som sitter i hovedkvarteret til Movember Foundation i London. Hun er mektig imponert over innsatsen til tromsømennene.

– Blant nærmere to tusen lag er dette laget blant topp fem. Med tanke på at Tromsø Movember er et lite, lokalt lag, uten så mange store støttespillere i ryggen, er det utrolig imponerende, sier hun.

Haugli forteller at Tromsø Movember kom på tredjeplass blant de nasjonale lagene.

– Vi lå lenge bak Stavanger Oilers, og så ble vi slått av Kreftforeningen i siste liten. Likevel er vi stolte, for dette er jo lag som på sett og vis har bedre forutsetninger enn oss for å få samlet inn penger.

Utveksler ideer

For tiden er Manning på en slags turné i Skandinavia, der hun besøker lag som har utmerket seg med bidrag til movember-aksjonen.

– Det er første gang jeg er i Tromsø, og jeg synes det er utrolig hyggelig å få møte disse karene. De har gjort en helt fantastisk, frivillig innsats for å støtte denne internasjonale kampanjen. I tillegg er det en fin mulighet til å diskutere hva som har fungert tidligere, og hva som kan gjøres videre. Vi får utvekslet gode ideer som kan videreutvikles og realiseres.

Storsuksess

I fjor mottok Tromsø Movember donasjoner, arrangerte konsert og holdt auksjon for å samle inn penger. Ifølge Lien var auksjonene den største pengekilden.

– Vi tok kontakt med hoteller, butikker og privatpersoner for å få donasjoner som vi kunne auksjonere bort på Facebook. Vi samlet vel inn omtrent 110.000 kroner bare på auksjonene, så man kan vel si at det var vellykket.

– Vi elsker dette

I år blir det imidlertid opp til noen andre å stå for den store, lokale pengeinnsamlingen, for trioen i Tromsø Movember har blitt enige om å ta en liten pause.

– Det blir dessverre veldig tungt å holde på med dette når man har en fulltidsjobb og andre forpliktelser ved siden av. Nå for tiden er det veldig mye som skjer, blant annet giftermål og bygging av hus. Frode har i tillegg to barn, så han er en superhelt, sier Haugli.

I mellomtiden oppfordrer de folk til å fortsette å donere penger, og understreker samtidig at det kun dreier seg om en pause.

– Vi er langt fra ferdige. Nå har vi masse tid til å legge gode planer for veien videre, så vi skal komme sterkere tilbake. Dette er jo noe vi elsker å gjøre, avslutter Lien.

ildsjeler: Selv om de nå tar en liten pause, garanterer «De tre musketerer» i Tromsø Movember at de vil samles igjen om ikke så altfor lenge for å gjøre det de elsker – nemlig å gro bart og samle inn penger til forskning. På bildet: Morten Haugli (til venstre), Sarah Manning og Frode Høybakk Lien. Foto: Eline Tylden