– Lånekundene taper tusener på at bankene somler

(NTB): Selv om bankene har satt ned boliglånsrentene trer ikke endringene i kraft før om flere uker. Bankene drøyer for å melke de lojale lånekundene, mener sjeføkonom.

Folk taper tusener av kroner på at bankene venter i mange uker før rentekutter slår inn. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix 

nyheter

Sparebanken SR-Bank setter ikke ned boliglånsrenten før om åtte uker, mens DNB bruker ti uker på å sette ned renten. Der kommer ikke kuttet før 1. desember for eksisterende kunder.

Sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi, Reid Krohn-Pettersen sier til NRK at han mener bankene gjør dette for å melke kundene sine.

– Her oppfører bankene seg ultrakjipt overfor kundene sine. Det er bare å ta en telefon til banken og forlange laveste rente, sier Krohn-Pettersen.

Ikke mulig

Thor-Christian Haugland, konserndirektør for kommunikasjon i Sparebanken SR-Bank, sier det ikke er mulig å sette ned renten raskere. Hensynet til innskuddskunder gjør at rentekutt tar tid

– 60 prosent av pengene vi låner ut er penger som kunder har satt inn i banken vår. Når vi setter ned renten på utlån, får det negative konsekvenser for våre innskuddskunder, derfor vil det ta tid før vi kan sette ned renten. (©NTB)