Allerede i 2009 ble det slått alarm om uhygieniske forhold i garderobene, siden det har renovering av svømmehallen vært en gjenganger i budsjettene uten at mye har blitt gjort.

Kommuneoverlege Trond Brattland har sendt ut purring til Tromsø kommune i forbindelse med manglende tilbakemelding etter at han utførte tilsyn ved svømmehallen 17. juli 2014.

Bekymret

I saken som iTromsø publiserte i november 2014 ga Brattland uttrykk for at han var svært bekymret for tilstandene ved den populære svømmehallen.

– Bunnen i det store bassenget er så avflakket at det er store mørke partier. Når det er mye folk i bassenget, vil kontrastene bli så uklare at badevaktene risikerer å ikke se at det ligger noen der, fortalte Brattland.

Algevekst

Dette er derfor påpekt som en potensiell sikkerhetsrisiko i tilsynsrapporten som han la frem for kommunen.

I tillegg, mente han, at avskallingen på bunnen av bassenget kunne føre til at det gror algevekst på bunnen av bassenget. Han bemerket seg også at det ikke blir tatt vannprøver her.

- Vannet har litt høyere temperaturer enn normalt og brukes mye av barn. Dermed er det mer utsatt for tilskitning og kan være forurenset, fortalte kommuneoverlegen.

På samme tid sendte han varsel om vedtak til kommunen. Grunnet manglende tiltak og svar, purrer nå kommuneoverlegen på svar om Alfheim svømmehall.

Fristen for innsending av handlingsplan skal ha vært 28. mars 2015.

Dersom handlingsplanen ikke mottas innen ny frist, vurderes det å varsle tvangsmulkt.