Saxofon-legende spiller i Tromsø

Barytonsaxofonisten Ronnie Cuber er blitt en legende i levende live. Torsdag gjester han Tromsø Jazzklubb sammen med The Real Thing.

LEGENDE: Barytonsaxofonisten Ronnie Cuber spiller med The Real Thing på The Edge torsdag. 

nyheter

SENTRUM: Jazzklubben karakteriserer selv Ronnie (Ronald Edward) Cuber som en av de tøffeste barytonsaxofonistene som har gått i to sko.

– Trass i den status Ronnie Cuber (født 1941) har blant kjennere, så er det sikkert mange som likevel ikke har merket seg ved navnet. Men dersom vi satte opp lista over musikere som Cuber har spilt med eller deltatt på innspillinger med, ville denne blitt særdeles lang, sier Øystein Norvoll som deler jobben som daglig leder i Tromsø Jazzklubb med Øystein Blix.

Fra Zappa til Mingus

Her er et lite utdrag fra lista Øystein Norvoll sikter til:

Steve Gadd, Mike Mainieri, Frank Sinatra, Lee Konitz, Lionel Hampton, Paul Simon, Donald Fagen, Dr. John, Eric Clapton, Billy Joel, Curtis Mayfield, George Benson, Steeleye Dan, Diana Ross, Luther Vandross, Toninho Horta og The Saturday Night Live Band.

På midten av 1970-tallet spilte Ronnie Cuber med Frank Zappas band og han har spilt i Mingus Big Band siden dette storbandet så dagens lys tidlig på 1990-tallet.

Les også: Festivalen alle blåser i

Allsidig

– Ser vi på denne lista med musikere han har samarbeidd med, så avslører den også at barytonsaxofonisten er en svært allsidig musiker som kort og godt er hjemme i de fleste musikkformer; jazz, blues, latin, funk, pop, soul og andre. Studioarbeid i New York, tidvis opptil åtte timer per dag, har nedfelt seg i karen, sier Øystein Norvoll.

Til Tromsø kommer Cuber sammen med Norges fremste «crowd-pleasers» på jazzklubbfronten – The Real Thing. The Real Thing har gjesta Tromsø mange ganger, og har bestandig gitt publikum en leksjon i groovy jazz.

Les også: Her er høstprogrammet til Tromsø jazzklubb

Tromsø og Oslo

– Med sin røffe tone og store beherskelse over «storhornet» i saxofonfamilien, bør Ronnie Cuber sammen med The Real Thing få det til å skikkelig gynge i veggene på The Edge hvor denne konserten holdes, mener Norvoll.

Foruten denne konserten i Tromsø, spiller Cuber og co. kun på Den nasjonale jazzscene i Oslo.

Besetning for konserten er Ronnie Cuber, barytonsax; Dave Edge, saxer; Staffan William-Olsson, gitar; Palle Wangberg, orgel og Erik Jøkling, trommer.