Familien har siden 1908 drevet næringsvirksomhet i lokalene i Strandgata. I mars skrev iTromsø om at gallerieierne var på leting etter et lokale som var større og i bedre stand enn det gamle huset som ble bygd for over hundre år siden.

– Gode der vi er

Nå blir de imidlertid værende i lokalene hvor de har drevet butikk i over 30 år.

– Etter å ha gått noen runder med ledige lokaler i byen og med oss selv, fant vi ut at i stedet for å bruke penger på å pusse opp noe nytt så legger vi heller litt i lokalet vi har. Kundene vet hvor de finner oss og vi har bestemt oss for å være gode der vi er, sier daglig leder ved Krane Galleri og Rammeverksted, Cathrine Krane Vassmyr, til iTromsø.

Lysere lokaler

Hun forteller at galleriet holdt stengt en uke i starten av september mens oppussingen fant sted.

– Vi har pyntet litt på en gammel brud, som man bruker å si. Vi har ordnet vegger og det elektriske, og prøvd å gjøre det beste ut av lokalet, sier Krane Vassmyr.

Hun legger til at de ikke har gjort noe med arealet.

– Men både vi og kundene synes lokalene er blitt mye lysere og finere.

Fulltegnet ut 2017

Torsdag forrige uke holdt galleriet utstillingsåpning i nyoppussede lokaler med kunstner Gunn Vottestad og utstillingen «Hus under himmelen».

- Det var mye folk innom og god stemning. Nå er faktisk galleriet fulltegnet ut 2017 for nye kunstnere og vi holder nå på med 2018. Det er kjempefint, sier daglig leder Krane Vassmyr.