Roger åpner asiatisk kjøkken i Tempogården

I neste uke åpner Roger Michalsen byens ferskeste take away-kjøkken. På menyen står raske og sunne asiatiske retter.

ÅPNER SNART Roger Michalsen åpner til neste uke «Asian Healthy Foods» på Tempohjørnet. Her med daglig leder og kjøkkensjef Natthawat «Lois» Wongwan og ansatt Somphorn Wongwan. 

SUNN Det er sunn, asiatisk mat som står på menyen på Roger Michalsens nye spisested. 

nyheter

I Yogurt Heavens gamle lokaler i Tempogården åpner Roger Michalsen Asian Healthy Foods i neste uke. Konseptet ligger i navnet: han skal tilby sunn, asiatisk mat. Kjøkkensjef og daglig leder Natthawat «Lois» Wongwan forteller at de kommer til å ha hovedvekt på mat fra Japan, Kina, Thailand og India.

– Det er kjent at mye asiatisk mat er sunn, og at man bruker mange gode krydder som chili og ingefær. Vi ønsker å bruke sunne oljer i stekingen og lite hvetemel, og satser heller på for eksempel risnudler, forteller Michalsen.

I tillegg satser han på å ha ulike sunne drikker tilgjengelig, som for eksempel aloevera-juice.

– Vi har inngått en avtale med Alanya Import, som skal forsyne oss med grønnsaker og andre ingredienser, forteller Michalsen.

Helsetrend

Michalsen vet at konseptet fungerer godt i andre europeiske byer, og tror det kommer til å slå an også i Tromsø.

– Trenden i dag er sunn mat og trening, og jeg tror alle aldersgrupper i dag er opptatte av hva de spiser. Her får man kjapp, varm og sunn mat.

Ettersom lokalene er små, går Michalsen for take away, og tror det blir populært særlig blant lunsjkunder.

– Men vi får også inn 14 sitteplasser. Vi legger oss på en billig linje, og tenker at mange nok vil komme inn fra kontorene og bankene rundt for å handle lunsj her.

Asian Healthy Foods har lov til å holde åpent helt til 03.30 på natten, og Michalsen skal vurdere om de skal ha åpent så lenge, og dermed også være et sunt nattmattilbud.

Åpning

Michalsen forteller at det var avgjort i juli at han fikk overta lokalene. Han satser på å kunne åpne allerede i neste uke, og er strålende fornøyd med plasseringen.

– Dette hjørnet er veldig spesielt: det koker av folk her, sier han.

Dessuten er det ikke tilfeldig at han åpner konseptet i et sentrumslokale:

– Jeg brenner for sentrum, og vil at flere skal etablere seg i sentrum, sier han.

Kjøkkensjef Wongwan har jobbet som kokk i over 30 år, og Michalsen er ikke i tvil:

– Vi har fått tak i den aller beste!