Liten interesse

Byens investorer viser liten interesse for å putte penger i alpinsenteret.

liten: Tormod Harila tror det er liten investorinteresse for Kroken-anlegget. Risikoen er for stor. 

nyheter

SENTRUM: Tormod Harila mener at for mange utenforstående elementer spiller inn – vær og vind, og ikke minst det offentlige. Et slikt anlegg er avhengig av støtte for å kunne driftes. Og så langt har blant andre Innovasjon Norge vist liten vilje til å gi tilskudd.

Stor risiko

– Risikoen for et nytt havari er overhengende. Skal noen lykkes, må det være personer som er glødende interessert og som ikke forventer avkastning på pengene sine. Personlig har jeg plassert store summer i golfsporten lokalt, uten å få annet enn godord igjen, sier Harila.

Et hinder

Andre investorer iTromsø har snakket med, men som ikke ønsker å stå fram, sier at planene i Håkøybotn er et hinder for Kroken.

De samme personene sier at interessentene bør gå sammen og flytte utstyr fra Kroken til Arctic Center. Det kunne være med på å fremskynde planene i Håkøybotn.

Avviser tanken

Påtroppende byrådsleder, Kristin Røymo (Ap), avviser en slik tanke:

– Byen skal ha et anlegg i Kroken. Derfor er det åpenbart at kommunen må på banen. Vi må finne løsninger som kreditorene aksepterer.

– Vi har ennå to uker til vi er på plass i Rådhuset og kan beslutte noe i denne saken. Inntil da håper vi at bostyret avventer et salg, sier Røymo.