– Vi er i dialog med én person som kan være interessert i å leie det. Vi har allerede hatt flere møter med vedkommende, samt at han har vært på visning på Aunegården. Nå skal vi ha et nytt, mer formelt møte med ham i neste uke, forklarer en av Aunegårdens eiere, Trond Schikora.

Les også: Legger ned driften av Aunegården

Liten interesse

Det var i slutten av mai at driften av Aunegården ble lagt ned. Da hadde Morten Lønstad siden januar drevet Aunegården, etter at det i november i fjor ble klart at eierne, Knut Hind, Harry Granås og Trond Schikora, ikke ønsket å drifte kafeen videre.

– Det er ikke så mange som har vist interesse. Det skyldes nok delvis en naturlig stillstand i sommermånedene, samt at bygget er fredet. Det betyr at man for eksempel ikke kan fjerne en vegg. Aunegården er et gammelt bygg med mange små rom. Dermed er det tungvint når det blant annet kommer til servering, noe som krever at man må ha litt flere ansatte på jobb samtidig. Det kan nok være en vurdering som enkelte har gjort seg, tror Schikora.

I og med at eierne av Aunegården ikke har signert en avtale ennå, vil ikke Schikora avsløre hvem som kan komme til å ta over driften.

– Men det er en som er etablert i denne bransjen i Tromsø allerede, så mye kan jeg si, avslører han.

Les også: Gjenåpnet i 100 år gamle lokaler

Skifter ikke navn

Går møtet i neste uke slik Schikora håper på, tror han ting vil skje fort.

– Da er det egentlig bare å få nøklene og komme i gang. Da vil jeg tro at Aunegården vil være i drift igjen i god tid før julebordssesongen, spår han.

Schikora har nemlig tro på at kafeen vil bli hetende Aunegården selv om de får inn ny letetaker.

– Det er selvfølgelig fritt fram for å kalle det for noe annet, men det tror jeg ikke er et ønske fra leietakers side.

Ifølge eieren vil folk kjenne igjen Aunegården også under ny leietaker.

– Det blir trolig noe i den samme retningen som tidligere, selv om det naturlig nok vil komme noen endringer. Kakekonseptet, for eksempel, tror jeg vil bestå.