Frikjente Fyhn

Fyhn mener anmeldelsen var et PR-stunt. Følg negerdebatten! Les anmelderens kommentar
nyheter

Spesialenheten for politisaker frifinner politimester Truls Fyhn, som ble anmeldt etter han gikk ut i media og sa at det var helt greit å bruke ordet "neger".

Uttalelsen vakte stor oppsikt og Fyhn ble politianmeldt av Beate Michelsen fra Klæbu i Sør-Trøndelag.

Selv om Fyhn ble frikjent retter rapporten kritikk mot uttalelsen:

"Uttalelsen kan være egnet til å svekke tilliten i befolkningen generelt, men kanskje særlig i minoritetsbefolkningen hvor politiet har en utfordring når det gjelder å bygge tillit"

Her kan du lese hele vedtaket fra Spesialenheten.

Forventet vedtak

Truls Fyhn selv er ikke overrasket over frifinnelsen.

- Det har ikke vært noen tvil om at dette selvfølgelig ikke var straffbart, men anmeldelse ble levert for å få pressedekning og PR, sier han og mener at det ikke er spesialorganets rolle å være et moralorgan.

Politimesteren mener hele saken er blåst ut av sine proporsjoner.

Fornøyd nok

- Det er slettes ikke noe PR-stunt, jeg er opptatt av å beskytte ungen min. Fyhn må gå og legge seg. Han har ingenting som politimester å gjøre, sier Beate Michelsen.

- Det siste jeg leste i vedtaket var kritikken, og da var jeg glad. Det skal mye til for å bli dømt for rasisme, men det var viktig å få fram denne saken likevel, sier Beate Michelsen. Her kan du lese flere kommentarer fra henne.

Michelsen reagerer på politimesterens reaksjon.

- Fyhn er kritisk til kritikken han har fått, men han burde legge seg flat. Det sier litt om ham som politimester at han reagerer på den måten, sier hun.

Ingen kommentar

Poiltimesteren ønsker ikke å kommentere Michelsens kritikk mot hans reaksjon.

- Jeg har ikke noe mer å si om denne saken, sier Fyhn.