Anmelderen fortsetter kampen

Selv om Fyhn ble frikjent gir ikke Beate Michelsen opp kampen mot ordet "neger".
nyheter

Beate Michelsen anmeldte Fyhn, som ble frikjent av Spesialenheten for politisaker. Likevel gir hun ikke opp.

- Jeg vil nok jobbe mer aktivt enn tidligere med dette. Det er min plikt, siden jeg har en datter på ni år. Hun skal jo få en utdannelse og gå ut i arbeidslivet og det er ting som ikke er greit da, sier Michelsen.

Kamp mot mobbing

Michelsens samboer er fra Kenya og sammen har de en ni år gammel datter. Dette er bakgrunnen for hennes engasjement i neger-debatten, hvor hun kjemper for at bruken av ordet skal bli definert som rasistisk.

- Jeg jobber i barnehage, så mobbing opptar meg veldig. Nå er det akkurat det med hudfarge som opptar meg mest, siden jeg selv har en datter som er halvt kenyansk, forklarer Michelsen.

- Vi må slå hardt ned på mobbing som rammer uskyldige unger, sier hun.

Uvitenhet om ordet

Michelsens samboer, Emman Emali, ga nylig ut en bok "Pappa, er jeg neger?".

- Vi prøver å formidle litt vitenskap til folk. Mange bruker ordet fordi de av uvitenhet ikke vet bedre, sier Michelsen.

Hun forklarer at boka var skrevet for å opplyse, og at hun ble frustrert da Fyhn like etter kom med uttalelser om at "neger" er et akseptabelt ord som han ikke vil påtale bruken av hos egne tjenestemenn

- Da blir jeg frustrert.

Burde ut av språket

Språkrådet skriver at ordet neger for mange fremdeles er nøytralt. Rådet er blant dem som kan vente seg en henvendelse fra damen i Klæbu i Sør-Trøndelag.

- Selvfølgelig skal jeg ta en runde med Språkrådet. Det ordet må jo ut av språket. Jeg vil jobbe for å få det bort og for at det blir definert som rasistisk. Det bør det bli.Her kan du følge lesernes negerdebatt.