Jostein Larsen Østring"/>

Med humor til felles

Fire Tromsø-forfattere gir ut fire vidt forskjellige bøker. Men humoren er de samlet om.
nyheter

Lørdag kveld fra klokken 18 holdt Jens K. Styve, Endre Lund Eriksen, Morten Wintervold og Ellisiv Lindkvist en samlet slippfest på Verdensteateret – til tross for at flere av dem har sluppet bøkene sine for salg tidligere i høst.

– Men det er jo likevel ingen grunn til ikke å feire med en rekke fester, smiler Morten Wintervold.

Forfatterstudie i Tromsø

De fire unge Tromsø-forfatterne er gode venner, og har alle sin bakgrunn fra UiTøs forfatterstudie. Det var det som fikk dem til å holde slippfesten sammen.

– Det er et litt annet publikum her i dag enn det normalt er på slike bokslipp. Noe som kan ha med at vi alle er under 36 år gamle, smiler Jens K. Styve.

Og det er vanskelig å falle utenfor når de fire forfatterne slipper bøker i fire forskjellige sjangere. Ellisiv Lindkvists bok "Alt jeg skriver er sant" er en kortprosasamling. Morten Wintervolds "Nytt kull på voksenopplæringa" er en diktsamling. Mens Jens K. Styve med sin "Eg, Ove Kvamme" og Endre Lund Eriksen med "Pittbull-Terje blir ond" begge har skrevet romaner – henholdsvis for voksne og barn.

– Vi har humoren til felles. Men ingenting annet, kommenterer Lund Eriksen, som er godt kjent for sine prisbelønte barnebøker om Pitbull-Terje.