Theo ferdig med smokk

Få dager etter at dette bildet ble tatt, leverte Theo Nikolai (3) alle smokkene sine til politiet.
nyheter

Lille Theo Nikolai Kajander Thorstensen, fra Håkøybotn på Kvaløya, fylte tre år onsdag og har inntil i dag vært svært knyttet til suttene sine.

Men da familien skulle til politiet torsdag morgen for å få ordnet pass til den nybakte treåringen, benyttet han sjansen til å sette sin egen plan ut i livet.
Onkel Politi skulle få alle suttene hans.

- Vi har snakket lenge om at Theo måtte slutte med sutt. Og vi har prøvd alt mulig rart, inkludert å henge dem opp ute i skogen og å gi dem til nissen og til kråka. Men ingenting har hjulpet, sier mamma Agneta K. Kajander til itromso.no.

Pakket selv

Men da familien troppet opp hos politiet, løste alt seg.
- Han pakket selv smokkene i en pose og ble med til politistasjonen. Der fikk han gi smokkene til en politimann, som tok oppgaven med stort alvor. I tillegg fikk han en omvisning på politistasjonen, og var mektig fornøyd etterpå. Han syns jo også det er stas med politimenn i uniform, sier Agneta K. Kajander.

- Helt spesielt

Politistasjonen i Tromsø har sjelden slike oppdrag å utføre, men operasjonsleder Arild Falck-Johansen tok det på strak arm.

– Jeg har vært borti mye i mine 35 år i politiet, men dette var helt spesielt. Jeg spurte han om han trodde det ville gå greit uten smokkene i kveld. Ja, svarte han og ga meg posen, sier operasjonslederen.

Overrasket

Mamma selv ble overrasket over sønnens besluttsomhet.

- Ja, jeg var ikke klar over at han var så motivert for dette. Jeg måtte jo spørre ham om han visste hva det innebar å levere fra seg alle suttene. Men han var fast bestemt på at politiet skulle få dem, sier Kajander.

Flittig brukt

At han selv skulle komme på ideen om hvordan han skulle kvitte seg med smokkene, var slett ingen selvfølge. Det er nemlig ikke alle smågutter som har vært like knyttet til suttene sine som lille Theo Nikolai.

- Nei, han har hatt et sykelig forhold til smokkene sine. Han har hatt én i munnen og én i hver hånd når han skulle kose! Han har ikke kosedyr eller noe annet, så smokkene har blitt flittig brukt, sier mamma.

Ikke spurt

Og da "Tromsø" snakket med mamma Agneta senere på torsdagskvelden, hadde tidenes første smokkefrie legging gått over all forventning.

- Det var et stort øyeblikk for både liten og stor. Han har ikke spurt etter sutten en eneste gang og han la seg uten protester. Helt utrolig, smiler mamma Agneta.

En mulig suksessoppskrift for småfortvilte småbarnsforeldre er herved lansert. Og politistasjoner rundt om er advart...

Relaterte saker:
Har du tips i denne saken?
Ring 77 64 06 00 - tips@itromso.no