Trond Sandnes"/>

Ny ledelse i Troms AUF

Ingvild Endestad (18) fra Harstad er valgt som ny leder i AUF i Troms. Sara Holthe Jaklin (21) fra Tromsø ble valgt til ny nestleder.
nyheter

Det skjedde på årsmøtet i AUF i Troms som ble avholdt i helga.

Øvrige styremedlemmer ble Steffen Jakobsen (17) fra Målselv, Kristina Torbergsen (17) fra Skjervøy og Brynjulv Grønvik (22) fra Tromsø.

Årsmøtet vedtok nytt ungdomspolitisk program ”Ung i Troms”, som skal være grunnlaget for AUF i Troms sitt politiske arbeide det neste året.

- AUF i Troms skal blant annet kjempe mot alle planer om olje- og gassvirksomhet i Lofoten og Barentshavet. Vi vil påvirke Troms Arbeiderparti til å se nei til olje- og gassutvinning i disse sårbare områdene, selv om partiets programkomite har åpnet for dette, skriver Ingvild Endestad og Sara Holthe Jaklin i en pressemelding. .

Videre skal de arbeide for å få en enda bedre ordning med et ”samferdselskort for ungdom”, som gjelder i hele fylket og i all kollektivtrafikk - både båt og buss

- Vi vil kjempe for gratisprinsippet i høyere utdanning og fjerne den obligatoriske ex.phil ordningen og vi vil melde Norge ut av Nato, melder de to nye i toppen.

Tromsd AUF vil også sikre at Nordreisa VGS og skilinja fortsatt får nasjonal bevilgning.