- De hadde mord i blikket

Slik beskriver TIL-treneren de russiske motspillerne.

  Foto: Privat

nyheter

Jonas Simonsen fra Bardufoss spiller på guttelaget til TIL og er for tiden på turneringen Dana Cup i Danmark. Tirsdag formiddag spilte de kamp mot det russiske laget Khimki og i sluttminuttene tok kampen en dramatisk vending.

Dommeren hadde allerede delt ut 10 gule kort og tre røde da TILs kaptein blir felt stygt av russernes keeper. Etter å ha vist Khimki-spillerne det røde kortet for fjerde gang velger dommeren å stoppe kampen. Russerne går amok og angriper spillere, trenere og tilskuere.

– Det var uvirkelig. Jeg har vært med på en god del fotballturneringer, både som spiller og trener, og har opplevd søramerikanere som har gått amok i to-tre minutter, men de har så stoppet. Jeg har aldri opplevd at noen har holdt på i 20-.30 minutter som var tilfellet her, sier trener for TIL Stein Hugo Bjerkli.

Tøff opplevelse

– Det har vært en tøff opplevelse for guttene. Vi har nettopp hatt et møte hvor alle har fått muligheten til å åpne seg, forteller treneren til itromso.no onsdag ettermiddag.

Sju av spillerne ble skadet, men Bjerkli forteller at de russiske spillerne gikk løs på alle rundt dem. Også trenerne og tilskuerne. Til og med en to år gammel gutt.

– Det har vært tøft og vi har valgt å politianmelde forholdet. Det som utspant seg på gressmatta var som ville gateslagsmål man ser på tv.

Hadde russerne hatt kniver er treneren ikke i tvil om at de ville tatt også de i bruk.

– Det så ut som om de hadde mord i blikket. De så ikke helt god ut.Blir godt ivaretatt

For foreldrene som sitter hjemme har situasjonen i Danmark vært oppskakende.

– Vi er "forfær". Vi hadde ikke forventet at noe slikt skulle skje. Både jeg og pappaen til Jonas er garva fotballtrenere og har aldri vært med på noe lignende, sier Elin Nicolaisen.

Til tross for den opprørende hendelsen spiller guttene en ny kamp onsdag kveld. Til denne har tre av spillerne valgt å stå over.

– Vi har fått flyttet tidspunktet på kampen og fått tildelt en ny bane som russerne ikke vet om. I tillegg vil det være sikkerhetsvakter tilstede, betrygger trener Bjerkli.

Nicolaisens sønn ble dratt i håret og fikk slag i bakhodet, men har valgt å spille kveldens kamp.

– TIL er dyktig på å ta vare på spillerne. Vi er trygg på at guttene blir ivaretatt på best mulig måte, sier Nicolaisen.

– Det verste med å være foreldre i en slik situasjon er at vi er her og ikke der, sier hun og legger til;

– Det er sjokkerende når slike ting skjer og at det skjer i ei turnering. Ja, at det i hele tatt skjer i en fotballkamp. Det er slikt man leser om at skjer i Mellom-Europa. For noen av disse virker som om det å vinne er å være eller å ikke være. Det er en verden vi ikke kjenner til.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter