32-åring tatt for blotting

Men minutter etter pågripelsen får politiet melding om ny blotter.
nyheter

Fra søndag til i går kveld fikk politiet melding om blotting seks ulike steder i Tromsø. Ti på halv tolv onsdag formiddag får politiet i Tromsø tips om at en person står og onanerer ved Polarsenteret.

- Et vitne ringte oss og i samarbeid klarte vi å få tak i mannen som sto og onanerte i busstoppet ved Polarsenteret, sier sjef for kriminalavdelingen, Einar Pedersen.

Bare minutter senere får politiet melding om en ny blotter.

- Klokken tolv fikk vi melding om at en person ligger naken i grøfta på Kvaløysletta, sier Pedersen.

Avdelingssjefen har ikke annen forklaring enn at det er flere som bedriver den slags aktiviteter i byen.

Mannen som ble pågrepet er 32 år og satt i avhør da itromso.no snakket med politiet klokken tre. Avdelingssjef Pedersen kunne ikke si hva som har kommet ut av avhørene.

- Han passer signalementet for et par av tilfellene med blotting de siste dagene, men vi får se hva vi får ut av det, sier Pedersen.

Her er noe av det loggen forteller om blotting fra søndag morgen til onsdag ettermiddag:

* Søndag 27. juli klokka 08.46 får politiet melding om at en mann står rett utenfor vinduene til Sør-Tromsøya sykehjem, delvis bak et tre, og onanerer.

* 27. juli klokken 14.32 får politiet melding fra en person som er utsatt for en blotter ved skibrua. Mannen skal ha stirret på offeret, mens han holdt på med sitt. Håret til gjerningsmannen ble beskrevet som brunt og velpleid, og at det kan ha vært snakk om en parykk.

* Mandag 28. juli klokken 09.07 får politiet om at en mannsperson lå på en plen ved Polaria i ellevetiden dagen før, med buksene nede, og drev med sitt. Melderen anslo at vedkommende var rundt 30 år, og beskrev han som solariumsbrun med mørkt hår. Han skal blant annet ha vært kledd i olabukser og blå jakke.

* Tirsdag 29. juli får politiet melding fra Brun Blid i Storgata om at en mann har ligget på ei solseng med døra åpen og holdt på med seg sjøl. Alderen anslås til cirka 35 år, og mannen beskrives som 180-185 centimeter høy, med lyst hår, samt mørk bukse og jakke.

* Tirsdag 29. juli klokken 19.20 får politiet melding av en mor i Brinkveien om at en mann har ligget og onanert der i en grøft. Mannen beskrives som slank og rundt 1.80 med mørkt krøllete hår.

* Tirsdag 29. juli klokken 22.20 melde en far i Olsgårdlia om at en mann lå og onanerte ved siden av huset deres. Melderen skal så ha løpt etter onanisten uten å få fatt i ham, og beskriver mannen som rundt 1.80 med mørkt kort hår.

* Onsdag 30. juli klokken 11.20 får politiet melding om at en mann onanerer ved busstoppet på Polarsenteret. Politiet rykker ut og pågriper mannen i samarbeid med et vitne.

* Onsdag 30. juli klokken 12.00 får politiet melding om at en person er observert naken i ei grøft på Kvaløysletta. Politiet har da pågrepet en annen mann for blotting ved Polarsenteret samme formiddag.

Relaterte saker:
Har du tips i denne saken?
Ring 77 64 06 00 - tips@itromso.no
Har du tips i denne saken?
Ring 77 64 06 00 - tips@itromso.no