Dro opp diger kveite

På akkurat samme sted som i fjor. Har du en god fiskehistorie? Tips oss!

Kristian Larsen (til høyre)fikk dette beistet på kroken torsdag. Pappa Paul Larsen hjelper til med å holde den 51 kilo tunge kveita opp for fotografen. Det var ikke så lett.  Foto: Eivind Sponga

  Foto: Eivind Sponga

itromso.no møtte fiskerne nede ved sjøen, rett etter at de hadde fått kveita om bord.  Foto: Eivind Sponga

nyheter

For ett år siden dro Lars-Henrik Larsen opp ei feit kveite på 48,5 kilo i Tromsøysundet - rett ut for Polaria.

Applauderte fangsten

Fiskelykken førte til at far Paul Larsen og bror Kristian Larsen bestemte seg for å ta turen opp fra Danmark for å bli med ut på fisketur i år. Og straks beit ei ny kveite på kroken. Denne gang ei på 51 kilo.

- Det var litt artig. De kom opp hit for å fiske, og på første dagen får broren min ei like stor kveite som den jeg tok i fjor. Nesten på meteren samme sted, ler Larsen.

Han forteller at andre fiskere som var ute med båt i området applauderte og jublet da de så fangsten.

En times kamp

- Det tok cirka en time å få den opp, og det var utrolig tungt. Jeg trodde den kom til å vinne ei stund, forteller Kristian Larsen, som aldri før har fått fisk på denne størrelsen.

- Jeg fikk en gang en steinbit på 20 kilo, men det er jo ingenting i forhold til denne, understreker han.

Da itromso.no møtte de tre fiskerne nede ved sjøen, rett etter at de hadde fått fisken om bord i båten, kunne de fortelle at lengden var 150 centimeter. Fem centimetter kortere enn den som beit på i fjor.

Halvannen meter

- Men den er litt tyngre enn den jeg fikk, sier sier Lars-Henrik Larsen, som regner med det nå blir en rolig ferie for familien.

- De skulle være her i 14 dager å fiske, så når vi får denne på første dag blir det vel sofaen resten av turen, humrer han. Velvitende om at det helt klart blir nok av kveitemiddager også i år.

- Vi har akkurat spist siste bit av den forrige kveita, så nå får vi fylt opp fryseren igjen, ler Larsen.