Årets bibliotek er kåret

Og vinneren er...
nyheter

Skolebiblioteket på Breivang videregående skole!

På Bokmessa på Lillestrøm i dag klokken 14:05-14:25, med bibliotekarene og rektor ved skolen til stede, overrekker leder av Norsk Bibliotekforening, Anne Hustad prisen for "årets bibliotek" til Skolebiblioteket på Breivang videregående skole.

Juryen mottok åtte forslag til årets bibliotek 2008 på seks ulike bibliotek. De nominerte var i tillegg til vinneren, Akershus fylkesbiblioteks bokbusser og det nye hovedbiblioteket i Troms.

Tillit til elever

- Skolebiblioteket på Breivang videregående skole er utradisjonelt, nyskapende og spennende. Ved bevisst satsing er skolebibliotekets potensial utviklet som alternativ læringsarena, sosialt rom og timeout-arena, i tillegg til det tradisjonelle biblioteket, skriver juryen i en pressemelding.

Stikkord for biblioteket er penhet og tillit til brukerne: Biblioteket er nemlig alltid åpent når skolen er pen, og tillit har vært en milepæl i skolebibliotekets filosofi.

- Breivang videregående skoles satsing på biblioteket et eksempel til etterfølgelse, og viser hvordan skolebiblioteket kan være et uunnværlig verktøy for elever og lærere, sier juryen.

Rikt med utstyr

I 2006 fikk biblioteket nye lokaler sentralt plassert i hjertet av skolen. Biblioteket har ingen dør, og strekker seg ut i skolens fellesarealer med tidsskrifthyller og sittegrupper. Elevene benytter elektronisk selvbetjent utlån av samlingen, og biblioteket er rikt utstyrt med teknisk utstyr og låner ut både digitale kameraer, DVD-spillere, høytalere, prosjektører og videokameraer til elever.

Biblioteket benytter Internett som en viktig kanal til elevene gjennom "Bibliotekblogg Breivang" og kurs i bibliotekopplæring på nettsiden. I tillegg til en bibliotekar har skolen ansatt en miljøarbeider/bibliotekar med base i biblioteket, som en støttespiller for elever og lærere.

Juryen har bestått av:

Leder av Norsk Bibliotekforening, Anne Hustad, Stortingsrepresentant og hovedstyremedlem i NBF, Lena Jensen, Forfatter og hovedstyremedlem i NBF, Vigdis Hjorth, Bibliotekar og hovedstyremedlem i NBF, Ingeborg Rygh Hjorthen og Espen Ophaug (sekretær)

Relaterte saker: