- Uønsket i Bergen

Tromsøselskapet Gastro Event har høstet kritikk for sin julegalla, og nå har det toppet seg i Oslo. Se bilder fra Gastro Events julegalla i Tromsø!

  Foto: Marius Hansen

nyheter

Julegallaen som tromsøselskapet Gastro Event AS i arrangerte i Polarhallen i Tromsø, høstet massiv kritikk fra de besøkende.

Skuffede gjester

- Vi hadde forventet oss MYE mer enn dette etter så mye fint på nettsidene deres. Vi hadde virkelig gledet oss til å ha julegallaen som et alternativt julebord, men endte opp med å føle oss skuffet og nesten litt lurt! , sier "Jea23" i nettdebatten på våre sider.

Mange var riktgnok også fornøyd med arrangementet, men også de som jobbet frivillig for Julegallaen klaget over dårlig organisering.

- De hadde rett og slett ingen plan for noen verdens ting!, skriver "sur" som klager over at arrangørene bidro til "særdeles dårlig arbeidsmiljø samt stor ineffektivitet."

Norgesturné

Etter Tromsø skulle julegallaen ut på turné til Steinkjer (7. november), Kristiansund (8. november), Bodø (15. november), Trondheim (22. november), Oslo (28-29 november og 5.-6. desember) og Bergen (13. desember).

På sin ferd har de terget på seg mange besøkende, og i Trondheim måtte publikum benytte seg av utedoer uten vaskemuligheter.

- Det var doer inne i Orklahallen, men de var ifølge arrangøren forbeholdt VIP-gjestene, sier Malin Sandvik til VG Nett.

Gikk tom for øl og vin

Men det er i Oslo at begivenheten har høstet de største kritikkene. Her gikk de nemlig tom for øl og vin tidlig på kvelden, og arrangørene skal derfor ha forsøkt å blidgjøre gjestene med helflasker med sprit.

- Vi ga tydelige instrukser om at det ikke var lov å servere hele spritflasker ved bordene, sier Sondre Trældal, daglig leder ved Gastro Event, til VG Nett. Han hevder at kulturforskjeller mellom svenske og norske servitører var årsaken til at det ble satt ut helflasker med sprit ved bordene og viser til at det i Sverige er tillatt å servere helflasker ved bordene.

- Dersom dette stemmer så er det et graverende brudd på alkoholloven, sier Frode Restad, kommunikasjonssjef i alkokutt-organisasjonen «Av og Til» til VG Nett. De vurderer nå å anmelde hele julegallaen for brudd på alkoholloven som slår fast at brennevin kun kan "skjenkes i mengder á 2 og 4 cl".

Trældal viser til en leveransefeil for å forklare mangelen på øl.

Avlyst i Bergen

Nå spøker det for Julegallaen i Bergen.

- Allerede på onsdag var det klart at Gastro Event ikke får avholde julebord hos oss. Bakgrunnen er at vi har grundige rutiner for sikkerhet. Det handler om brann- og vaktrutiner. Gastro Event tilfredsstilte ingen av våre krav, og de kunne ikke dokumentere noen rutiner. Vi ga dem en frist, men den holdt de ikke, sier styreformann Bjart Andreas Rieber Nygaard i Arenum AS til NTB.

Sondre Trældal på sin side bedyrer at de arbeider med å skaffe alternativer til Arenum.

– Vi ønsker å gjennomføre arrangementet, da artister og alt er booket allerede, sier Trældal til Bergens Tidende.

Trældal sier videre at han mener at Arenum har vært skeptiske til dem på grunn av dårlige erfaringer med de tidligere arrangørene.

Knyttes til svensk "bløffmaker"

Selv om Gastro Event står oppført som ansvarlig for arrangementet, skriver Dagbladet.no at svenske Johan Michael Silfverskiöld (41) er den egentlige hjernen bak arrangementet. Han skal ha stått bak det ene skandalearrangementet etter det andre.

Silfverskiöld står oppført som som eier av Gastro Events, og styrer i tillegg selskapene Julegalla Norge AS og Norwegian Stage AS. Han skal også ha vært eier av Nordic Entertainment Norway AS, som har identisk telefonnummer som Gastro Event. Svensken skal også være knyttet til selskapene Nordic Stage, Svensk Nöjesutveckling, Christmas Spectacular Tour og Kepemi AB, som skal ha arrangert liknende skandalearrangement i Sverige.

Ifølge TV 2 er Johan Michael Silfverskiöld også eier av Gastro Event Norway AS som har adresse på Tomasjord.